Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nibali přišel o domestika. Moreno opouští Giro kvůli diskvalifikaci

Etna – Vincenzo Nibali už má na Giro d'Italia pouze sedm pomocníků. Jeho kolega z týmu Bahrajn-Merida Javier Moreno byl ze závodu diskvalifikován poté, co během čtvrté etapy strkal do Diega Rosy z Teamu Sky.

Kontakt mezi Javierem Morenem a Diegem Rosou
zdroj: L\'Equipe

Ke konfliktu došlo v druhé polovině čtvrté etapy Gira. Moreno na televizních záběrech strká do svého kolegy z pelotonu, který viditelně zavrávorá na svém kole. Rosa musel i měnit své kolo, to už ale záběry neukazují, stejně jako to, co byla příčina jejich konfliktu. "Bylo to od něj stupidní... Myslím, že to každý mohl posoudit v televizi," uvedl Rosa v cíli etapy. "Byl to hodně stresující moment," dodal italský závodník.

Reagoval i Morenův tým. "Obrázky, které jsme mohli vidět v televizi, nebyly vůbec hezké. Nepodporujeme takovéto chování a respektujeme toto rozhodnutí," uvedla v prohlášení stáj Bahrajn-Merida. Moreno dostal od komise Mezinárodní cyklistické unie (UCI) navíc pokutu 200 švýcarských franků.

Kontakt v silničářském pelotonu poznamenal před nedávnem i závody v Dubaji, kde došlo k výměně názorů mezi Marcelem Kittelem a Andrejem Grivkem. Druhý jmenovaný si v současnosti odpykává 45denní zákaz závodění.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články