Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Polské CCC řeší před Amstelem spoušť po zlodějích. Ukradli 18 kol

Valkenburg (Nizozemsko) – Událost, kterou si rozhodně nikdo nepřál, zkomplikovala polské stáji CCC Sprandi Polkowice přípravu na víkendový Amstel Gold Race. Z týmového kamionu v nizozemském Valkenburgu totiž zloději ukradli osmnáct kol a šest sad náhradních kol. Osmička cyklistů včetně Františka Sisra se přesto závodu zúčastní.

Týmové vozidlo stáje CCC Sprandi Polkowice
zdroj: Twitter/CCCProTeam

"Došlo k tomu na hlídaném parkovišti před hotelem, navzdory tomu, že kamion měl alarm a dveře blokovalo další týmové vozidlo, jež bylo zaparkováno hned před ním. Netušíme, jak zloději překonali bezpečnostní opatření," uvedl sportovní ředitel CCC Piotr Wadecki.

Tým se nyní snaží sehnat a dopravit do Nizozemska náhradní vybavení. Využijí se tréninková kola, která budou vyzvednuta v domovech jezdců, a kola ze skladiště, jež ještě nebyla přidělena jednotlivým cyklistům.

Za poslední dobu to není poprvé, co se v provincii Limburg staly cyklistické týmy oběťmi zlodějů. Začátkem měsíce přišli o kola členové týmu Nippo-Vini Fantini, loni během Eneco Tour hlásily pokusy o proniknutí do svých kamionů stáje LottoNL-Jumbo a Dimension Data.

"Stává se z toho postupně během limburských závodů tradice. Hluboce se jako Limburčan stydím," napsal na twitteru nizozemský cyklista Tom Dumoulin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články