Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jak si nechat vypálit rybník. Matthewse a spol. zaskočil Roglič

Bilbao – Michael Matthews už se viděl sprintovat o další etapový triumf, nakonec ale závodil ve čtvrté etapě závodu Kolem Baskicka pouze o druhou příčku. Z vítězství se místo něj raduje Primož Roglič, který dokázal poodjet hlavní skupině na posledních kilometrech a po sólovém výkonu slaví cenný triumf. Průběžnou klasifikaci dále vede David De La Cruz, jeho náskok před Rogličem se ale smrskl na jedinou vteřinu.

Primož Roglič
zdroj: ČTK/EFE autor: LUIS TEJIDO

Čtvrtá etapa měla mít odpočátku své těžiště v posledním stoupání na Vivero – 5,6 kilometru dlouhém kopci s průměrem lehounce nad osmi procenty. Intenzivní výstup posloužil jako test před nadcházející pátou a první horskou etapou, přímo na svazích tohoto stoupání se ale nerozhodovalo.

Dlouho tu nevydržel ani nástup Romana Kreuzigera, jehož snahu brzy ukončila aktivita pozorného Quick-Stepu Floors. Belgická stáj totiž držela vedoucí pozici Davida De La Cruze. Krizovku naopak řešil Alberto Contador, který po pádu musel měnit kolo. Své mu poskytl pohotový týmový kolega Haimar Zubeldia a Contador poté rychle dotahoval chvost hlavní skupiny. Ještě pod vrcholem se mu to podařilo. Nebyly to ale poslední potíže, které na něj ve čtvrté etapě ještě čekaly.

Po sjezdu se šlo do finále, na které se musel hodně těšit vítěz prvního dne a nejrychlejší muž celé skupiny Michael Matthews. Stačilo nebýt laxní a nepustit z dohledu individuální nástup. Právě to se ale nepodařilo, neboť hlavnímu favoritovi unikl ex-skokan na lyžích Primož Roglič a v časovkářském posedu za svými zády udržel všechny sprintery. Matthews si mohl nadávat, to bylo ale vše, co se situací zpětně mohl dělat. Zbylo na něj "jen" druhé místo.

Nadávat mohl i Contador, který měl defekt v poslední zatáčce před cílovou rovinkou, navíc dorazil s viditelně pošramoceným ramenem. V cíli dostal stejný čas jako hlavní skupina, uvidí se ale, zda ho levé rameno nebude limitovat v klíčové páté etapě. V průběžném vedení zůstává De La Cruz, má ale už jen vteřinový náskok na Rogliče.

Cyklistický závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 4. etapa (174,1 km):

1. Roglič (Slovin./LottoNL) 4:23:46, 2. Matthews (Austr./Sunweb), 3. Visconti (It./Bahrajn Merida), 4. Kwiatkowski (Pol./Sky), 5. S. Yates (Brit./Orica), 6. Konrad (Rak./Bora), ...18. Kreuziger (ČR/Orica) všichni -2, 48. Cink (ČR/Bahrajn Merida) -1:28.

Průběžné pořadí: 1. De La Cruz (Šp./Quick-Step) 16:38:42, 2. Roglič -1, 3. Kwiatkowski, 4. Valverde (Šp./Movistar), 5. Konrad, 6. Molard (Fr./FDJ) všichni -3, ...40. Kreuziger -1:41, 52. Cink -7:12.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články