Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kulhavý ve čtvrté etapě Cape Epic nabral ztrátu na čelo

Kapské Město – Jaroslav Kulhavý se se svým švýcarským kolegou Christophem Sauserem propadli vinou defektu po čtvrté etapě závodu Cape Epic v celkovém pořadí o jedno místo a jsou nyní třetí s odstupem dvou minut a 15 sekund na stále vedoucí dvojici Manuel Fumic, Henrique Amancini.

Cyklisté se na Cape Epic proplétají i vinicemi
zdroj: Twitter/Cape Epic

Na trati dlouhé 112 kilometrů s převýšením 2150 metrů dojelo česko-švýcarské duo čtvrté a v pořadí ho přeskočili olympijský vítěz Nino Schurter s Matthiasem Stiernemannem, kteří ztratili na vítěze Michiela van der Heijdena a Andriho Frischknechta více než dvě a půl minuty.

Místo útoku na vedení z toho byla kvůli opravě prázdné duše kola Kulhavého velká ztráta. "Jaro dnes přejel snad přes tisíc kamenů a v závěru trefil jeden, který mu roztrhl boční část pláště. Použili jsme dvě ucpávky, ale stále ztrácel vzduch. Dali jsme tam třetí, ale stálo nás to hodně času," uvedl Sauser.

Druhý Čech v závodě Kristián Hynek s Albanem Lakatou finišovali osmí. V celkovém pořadí jim patří osmá příčka s pětadvacetiminutovým mankem na čelo.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý nabral po defektu ve čtvrté etapě Cape Epic ztrátu na čelo

Výsledky 4. etapy závodu horských kol Cape Epic v JAR

1. Van der Heijden, Frischknecht (Niz./Švýc.) 4:10:00, 2. Schurter, Stirnemann (Švýc.) stejný čas, 3. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) -2:35, 4. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) -3:16, ...8. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -6:37.

Průběžné pořadí: 1. Fumic, Avancini 15:18:13, 2. Schurter, Stirnemann -1:42, 3. Kulhavý, Sauser -2:15, ...8. Hynek, Lakata -25:10.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články