Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Priorita je Specialized. Ve hře jsou ale i další týmy, řekl o budoucnosti Kulhavý

Praha – Biker Jaroslav Kulhavý stále neví, za jakou stáj bude od příští sezony jezdit. Pevně věří, že se dohodne se současným týmem Specialized Racing, jehož barvy hájí olympijský šampion z Londýna a držitel olympijského stříbra z Ria de Janeiro od roku 2010. Čekají ho ale i milé starosti, například jak naložit s darovaným půl milionem korun.

"Dolaďuju smlouvu na další roky. Máme více variant. Pracujeme na tom, aby nebyly žádné změny. Všichni vědí, že skončily dva týmy a situace v cyklistice není úplně nejlepší. Spousta velkých značek se dostala do problémů, jednání se trošku táhnou. I proto ještě nemám představu, jak to bude vypadat s programem, ani zda pojedu Cape Epic a podobně," řekl Kulhavý.

O tom, co se bude dít, by měl mít jasno do dvou týdnů. "Prioritně řeším Specialized, ale ve hře jsou ještě další dva týmy. Uvidíme, jestli Specialized přistoupí na naše podmínky, nebo ne," přiblížil Kulhavý. Vystoupení na domácí půdě zakončil při závodě Oderská mlýnice, který spadá do seriálu Kolo pro život. Do konce roku absolvuje ještě starty, které měl nasmlouvané, jinak by sezonu ukončil už po Riu.

Po návratu z olympiády absolvoval dlouhou řadu společenských i sponzorských akcí, oslav, na trénink moc prostoru nezbývalo. "Klidně bych samozřejmě slavil dál, ale to bych pak tu příští sezonu mohl asi škrtnout, protože bych měl nahoře 15 kilo, a ne jen šest, co mám teď. Něco menšího ještě občas proběhne, zatím jsme se nepotkali úplně se všemi, ale už se snažím nastoupit do přípravy na další sezonu a skočit do tréninku, který potřebuju," konstatoval Kulhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý zůstává u horských kol. Za jaký tým pojede, ale zatím není jasné

Na obzoru svatba

Předtím však ještě musí zauvažovat, jak naloží s půl milionem korun, který dostal od Českého svazu cyklistiky za stříbrnou medaili z OH. "To bude večírek," pousmál se Kulhavý při kratičké úvaze, jak by si mohl finanční obnos užít.

Reálně však žádné hýření neplánuje, přestože za olympijské stříbro obdržel i 875 tisíc korun od Českého olympijského výboru. "Největší radost jsem si už udělal zásnubami," sdělil Kulhavý, který už s přítelkyní Denisou Nekudovou plánuje svatbu.

Průkopník horských kol

Jednatřicetiletý rodák z Ústí nad Orlicí se cítí být tak trochu průkopníkem horských kol v tuzemsku. Věří, že pomohl svým následovníkům. "Nikdo tady tak velké úspěchy přede mnou neměl. Trošku jsem si vyšlapával cestu. Od juniorských kategorií až po elitu bylo hodně důležité, že jsem měl podmínky, abych mohl objíždět světové akce a utkávat se s těmi nejlepšími jezdci," řekl Kulhavý.

Na horském kole vyhrál z vrcholných akcí vše, co mohl, a stal se vzorem pro ty, kteří chtějí uspět, ale i pro mladé cyklistické adepty. "Není to mnohdy jednoduché z té pozice, že pořád závodím. Věnuju se rád projektům zaměřeným na děti, ale přece jen to bere také nějaký čas. Jsem však rád, že děti dokážu motivovat a přivést je ke kolům," prohlásil Kulhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články