Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Ambice stáje Kaťuša rostou, její řady posílí Tony Martin

Berlín – V cyklistickém seriálu se udál další důležitý přestup. Do ruské stáje Kaťuša přichází trojnásobný světový šampion v časovce Tony Martin, který tak od příští sezony bude pomáhat Alexanderu Kristoffovi a Ilnuru Zakarinovi. K dalším významným dosavadním přestupům patří Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), John Degenkolb (Trek-Segafredo) či Michael Matthews (Giant-Alpecin). Stěhuje se i Roman Kreuziger do stáje Orica-BikeExchange.

Tony Martin
zdroj: Reuters autor: Paul Hanna

Martin se rozhodl pro změnu kvůli stagnující výkonnosti, neboť letos vyhrál jen německý šampionát v časovce. "Přišel čas na změnu. Potřebuju nový impulz, abych byl zase úspěšný," uvedl jednatřicetiletý Němec, který se v posledních letech snaží přeorientovat z čistého časovkářského specialisty na klasikáře. Na větší úspěchy v jarních belgických a francouzských závodech ale dosud čeká.

Od přestupu do Kaťuše ho neodradily ani dopingové aféry, které bývaly s ruským týmem spojeny. "Zajímá nás budoucnost, ne minulost. Přesvědčily nás argumenty a to, kam se chce tým ubírat," řekl cyklistův manažer Jörg Werner.

Vjačeslav Ekimov (manažer stáje Kaťuša): "Je přesně typem závodníka, jakého jsme hledali. Jeho úspěchy mluví za vše. Se svými zkušenostmi udělá náš tým silnějším – svou osobností do našeho týmu skvěle zapadne a už se těším na společnou práci."

Zdroj
ČTK, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články