Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Závody juniorů vyhráli Janssonová a Bonnet, Čechy zradila technika

Nové Město na Moravě – Mistrovství světa bikerů v Novém Městě na Moravě pokračovalo závody juniorů a juniorek. Mezi ženami zvítězila Švédka Ida Janssonová. Nejlepší českou juniorkou byla Adéla Šafářová, která však doplatila na defekt, a proto skončila se ztrátou více než šesti minut až čtrnáctá. V juniorech dominoval Thomas Bonnet z Francie, nejlepším z Čechů byl David Zadák na jedenáctém místě.

David Zadák
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Šnajdr

Druhá byla v závodě Rakušanka Lisa Pasteinerová a na třetím místě dojela Martina Bertaová z Itálie. Osmnáctiletá Šafářová měla závod výborně rozjetý a před smolným okamžikem v podobě defektu zadního kola byla průběžně čtvrtá. Do depa to však měla hodně daleko a bylo po nadějích na skvělé umístění. Přesto závod dokončila, a to se ztrátou šesti minut a 22 vteřin na vítězku.

"Stalo se to v těch největších kamenech, asi jsem si tam moc věřila, ale šla jsem na ráfek a píchla jsem. Jelo se mi do té doby strašně dobře, ale nešlo na tom jet, ani běžet jsem moc nemohla. A do depa to bylo strašně daleko. Hrozně mi pak ztuhly nohy," popsala smutná a zklamaná Šafářová. Z dalších Češek dojela Lucie Krupová sedmnáctá, Denisa Lukešová devatenáctá.

V závodě juniorů dojel za vítězným Bonnetem Vital Albin z Rakouska a bronz vybojoval norský závodník Tobias Halland Johannessen. Za jedenáctým Zadákem dojel další z Čechů Josef Jelínek na sedmnácté příčce a Jaromír Skála skončil devatenáctý. Největším smolařem byl Richard Holec, kterému spadl řetěz celkem čtyřikrát a z frustrace se nevyvaroval zahození celého kola. Nakonec ale i díky skvělým fanouškům závod dokončil.

"Cítil jsem ty problémy už od prvního kola. Pak to spadlo, já to nahodil zpátky, jenže ty problémy se opakovaly. A když už se to stalo asi počtvrté... Nahazovat si to zpátky každý kopec, každé dvě minuty při hodinovém závodě, to je těžké," uvedl Holec.

Mistrovství světa na horských kolech v Novém Městě na Moravě (Žďársko):

Cross country:

Juniorky: 1. Janssonová (Švéd.) 1:02:30, 2. Pasteinerová (Rak.) -25, 3. Bertaová (It.) -1:50, ...14. Šafářová -6:22, 17. Krupová -7:17, 19. Lukešová -8:04, 22. Tvarůžková (všechny ČR) -9:43.

Junioři: 1. Bonnet (Fr.) 1:08:32, 2. Albin (Švýc.) -36, 3. Halland Johannessen (Nor.) -1:00, ...11. Zadák -2:29, 17. Jelínek -3:29, 19. Skála -3:45, 45. Zeťák -7:35, 48. Šimůnek -8:31, 62. Bártek -10:45, 75. Holec (všichni ČR) -13:18.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články