Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Slovenský tisk: Fenomenální Sagan ujel celému světu

Bratislava - Slovenský cyklistika Peter Sagan převálcoval konkurenci a ujel celému světu. Konečně se dočkal životního úspěchu. Tak komentuje slovenský tisk nedělní vítězství pětadvacetiletého cyklisty v silničním závodě s hromadným startem na šampionátu v americkém Richmondu.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrem světa v silničním závodu je Slovák Sagan

"Geniální Sagan. Mistr světa!" hlásí z titulní stránky nejčtenější slovenský list Nový čas. Dodal, že Sagan se postaral o největší úspěch slovenské cyklistiky i své kariéry. "Sagan si pohrál s pelotonem. V posledních kopcích ujel celému světu," napsal deník o trháku, do kterého Slovák nastoupil v závěru závodu.

"Sagan toho již dosáhl mnoho. Čtyřikrát vybojoval zelený trikot pro vítěze bodovací soutěže na Tour de France, vyhrál množství etap na různých závodech. Tento úspěch je ale výjimečný, a to tím, že ho vybojoval především pro svou zemi, pro Slovensko," uvedl deník Plus jeden deň.

"Fantazie! Paráda! Skvělé! Rodák ze Žiliny, který už několik let rozdává svým uměním jízdy na bicyklu radost po celé zeměkouli, předvedl tu totální ódu na radost. Bravóóóó! Máme světového šampiona, máme svého hrdinu, máme na rok duhový trikot!" uvedl list Šport, který na titulní stránce otiskl fotografii Sagana s nadpisem "Famózní Sagan zlatý!" Podle listu cyklista dosáhl jednoho z největších úspěchů slovenského sportu.

"Celý rok se Peter Sagan snažil, ale dlouho se mu nedařilo vítězit. Navzdory velkému odhodlání a bojovnosti nevyhrál ani etapu na Tour de France. Všechny chyby ale napravil v závodu, kde měl proti sobě nejvíc soupeřů. V Richmondu vyčkával, aby vybojoval největší triumf své kariéry," napsal list Sme.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články