Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nash nepojede na mistrovství světa v cross country

Praha - Sedmatřicetiletá Kateřina Nash nebude z vlastního rozhodnutí startovat na mistrovství světa horských kol, jež začne ve Vallnordu v Andoře za dva týdny. V předběžné nominaci reprezentačního trenéra Viktora Zapletala naopak nechybějí nejlepší dva čeští muži z letošní sezony Světového poháru Jaroslav Kulhavý a Ondřej Cink.

Úspěšná česká bikerka a cyklokrosařka Nash naskočila do SP v cross country až v jeho čtvrtém dílu v zámoří, kde žije. V kanadském Mont-Sainte-Anne byla dlouholetá česká jednička při letošním debutu sedmá, v americkém Windhamu poté patnáctá.

"Katka mě upozorňuje, že postupně opustí svět vrcholového sportu, už od olympiády v Londýně," uvedl trenér Zapletal. "V letošním roce dostala od svého týmu Luna naprostou volnost ve výběru závodů, tak si toho užívá, stále ráda závodí, trénuje, ale bez stresu, jen z pouhé radosti ze sportu a bez nuceného dlouhého cestování, které ji po mnoha letech ve vrcholovém sportu unavovalo," řekl kouč, proč opora loňské bronzové štafety na MS a bývalá lyžařka neodjede.

Ondřej Cink
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"To je možná pro mnohé překvapivé, protože Katka stále patří do absolutní světové špičky s šancí útočit v každém závodě, včetně mistrovství světa, na medailová umístění. Ovšem tím víc je mi její přístup a vztah ke sportu sympatický a velmi si ho v dnešní bláznivé době a častokrát bezhlavé honbě za úspěchy a medailemi už od útlého věku vážím," uvedl Zapletal.

Mistrovství světa začne 1. září závodem ve sprintu, v němž se představí Jan Nesvadba a Vendula Kuntová. Den poté budou Češi obhajovat bronz ve štafetě z loňského Hafjellu. "Složení štafety upřesníme později, po dohodě s jednotlivými závodníky," řekl serveru mtbs.cz Zapletal, který ještě může doplnit nominaci o další závodníky po finále SP ve Val di Sole, jež se jede o víkendu.

Nominace na MS v cross country ve Vallnordu:

Muži: Jaroslav Kulhavý, Ondřej Cink, Jan Škarnitzl, Jan Nesvadba
Ženy: Karla Štěpánová, Jitka Škarnitzlová
Muži do 23 let: Jan Vastl, Martin Stošek
Ženy do 23 let: Barbora Průdková, Vendula Kuntová
Junioři: Matěj Průdek, Michael Zeťák
Juniorky: Jana Czeczinkarová, Adéla Šafářová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články