Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Van Garderen: Všechno jde zatím dobře, ale nesmíme nic podcenit

Huy (Belgie) - Tejay van Garderen si zatím na průběh závodu nemůže stěžovat. Zajel slušnou časovku, ve druhé etapě se dostal do první skupiny a o den později se nejprve vyhnul hromadnému pádu, aby posléze šplhal s nejlepšími na Mur de Huy. Zatím je z toho průběžné třetí místo a Američan doufá, že se mu bude dařit i nadále.

Ilustrační foto

Třetí etapa v sobě stejně jako ta předchozí měla spoustu neočekávaných událostí. Šlo především o hromadnou kolizi, která k zemi poslala zhruba dvacet závodníků. Van Garderen byl jedním z těch, kteří vyvázli bez zranění. "Ani jsem si nevšimli, že tam nějaký pád byl, dokud nás zničeho nic nezastavili. (Daniel) Oss spadl, ale stejně jsme nakonec jeli pohromadě a náš tým předvedl skvělou práci. Byl jsem v bezpečí," řekl Američan po náročné etapě.

Van Garderen mohl v cíli dokonce téměř slavit. Výstup na Mur de Huy zvládl skvěle (6. místo) a v celkovém pořadí poskočil dokonce na pódiové umístění. Na třetí příčce nyní na Chrise Frooma ztrácí třináct vteřin. Právě pódium přitom před Tour bylo jeho hlavním cílem. "Řekl bych, že to pro mě byl dost velký úspěch. Froome na mě trochu nahnal, ale povedlo se mi taky trochu vzdálit od několika dalších jezdců," zhodnotil.

V závěru zúročil i svou zkušenost s Valonským šípem, jehož trasu etapa zčásti kopírovala. "Jel jsem ten závod několikrát, ale nikdy jsem v závěru nebyl úplně na špičce. Bylo to teď zajímavé soutěžit na Mur de Huy s těmi nejlepšími," poznamenal.

Své šance má i v zítřejší etapě na kostkách. "Zítřek bude posledním z těchto minimonumentů. Už jsme měli boční vítr, ardenskou klasiku, nyní kostky. Všechno zatím šlo dobře, ale nesmíme to podcenit. Zítra to může být úplně jinak, tak musíme zůstat pozorní," uzavřela americká jednička stáje BMC.

Zdroj
ČT sport, cyclingquotes.com [Cycling Quotes]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články