Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bárta znovu ovládl časovku na domácím mistrovství

Žilina - Cyklista Jan Bárta získal na společném mistrovství České republiky a Slovenska v Žilině čtvrtý titul v časovce za sebou. Trať dlouhou 39 kilometrů projel průměrnou rychlostí 49,41 km/h a zvítězil o pět sekund před domácí hvězdou Peterem Saganem. Stříbro v českém šampionátu získal Leopold König a bronz Petr Vakoč. 

Jan Bárta
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Přijel jsem na šampionát dobře připraven, s vítězstvím jsem určitě spokojený. První půlku závodu po rovině jsem letěl, kopec jsem také dobře přejel. Potom bylo pár zatáček, které jsem jel na jistotu, protože jsem věděl, že mám náskok," řekl Bárta, který měl radost z vítězství nad Saganem. "On se na časovky nyní více soustřeďuje a jezdí je hodně dobře. Jsem rád, že i jeho jsem porazil."

König ztratil na Bártu 45 sekund. Šestý muž letošního Gira d'Italia získal druhou časovkářskou medaili z mistrovství republiky v elitní kategorii po bronzu z roku 2010. Loni ambice na stupně vítězů nenaplnil kvůli technickým potížím.

Vakoč po návratu z Evropských her v Baku, kde v neděli vybojoval bronz v závodu s hromadným startem, navázal na loňské druhé místo. Od Bárty ho dělila již minuta a 43 sekund.

Sagan proměnil v titul hned první start ve slovenském šampionátu v časovce mezi elitou. Druhý Maroš Kováč s ním prohrál o téměř čtyři minuty.

"Byla to těžká časovka, ale jsem spokojený. Proto jsem přijel. Že mě Bárta porazil o pět sekund, mi nevadí. Vypadlo mi rádiové spojení a neměl jsem informace. Každopádně to byl dobrý trénink před Tour de France," řekl Sagan, který časovkářský titul přidal ke čtyřem triumfům v mistrovských závodech s hromadným startem.

V neděli se v Žilině pojede závod s hromadným startem, v němž se představí i Roman Kreuziger. Chybět bude Zdeněk Štybar, který měl obhajovat titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Bárta znovu ovládl časovku na domácím mistrovství
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články