Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bronzová chodkyně z MS Drahotová dominovala i na kole

Ostrava - Bronzová medailistka z mistrovství Evropy v chůzi Anežka Drahotová o víkendu znovu zazářila i na kole. Devatenáctiletá atletka USK Praha triumfovala v dresu cyklistického týmu CTP Šimůnek v závodu žen na Memoriálu Jana Veselého v Ostravě. 

Sport
zdroj: ČT4

Rodačka z Rumburku jela týden po medailovém vystoupení na šampionátu v Curychu na kritérium do Poruby bez výsledkových ambicí, ale nakonec byla ve startovním poli nejrychlejší. "Brala jsem to tréninkově. Po Curychu a celé atletické sezoně trošku cítím únavu, ale mám natrénováno a tím to bylo jednodušší," řekla Drahotová.

Drahotová se cyklistice dlouhodobě věnuje souběžně s atletikou, která ale letos dostávala přednost. Úřadující vicemistryně republiky v silničním závodě ale handicap málo najetých kilometrů nedala na okruzích v Porubě znát.

"Letos jsem odjela všehovšudy čtyři závody, což je strašně málo. Proto jsem se nakonec rozhodla startovat i tady a najet nějaké další kilometry před mistrovstvím světa. Každá závodní zkušenost je dobrá," řekla Drahotová, která figuruje v české nominaci na cyklistické mistrovství světa ve španělské Ponferradě.

Zatímco loni ve Florencii závodila ještě mezi juniorkami, za čtyři týdny v Kastilii prožije premiéru v kategorii žen. A na trati by měla pracovat pro úspěch Martiny Sáblíkové. "Martina je zkušenější a nemá cenu se s ní srovnávat. Těším se na to, že spolu budeme moct spolupracovat. Uděláme maximum pro co nejlepší výsledek," uvedla Drahotová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články