Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nash chce v cross country umístění v první pětce

Nové Město na Moravě – Kateřina Nash se po svém návratu k závodnické kariéře představí při závodech světového poháru nejen v cross country, ale i ve sprintu. A to přesto, že si je dobře vědoma toho, že její šance na dosažení prvních příček jsou v této diciplíně nižší. Minulý rok zde ve sprintu skončila na sedmnáctém místě. Cílem Nash je pak umístění v první pětici v cross country.

"Není to moje disciplína, proto jsou moje vyhlídky na úspěch trochu menší. Ale beru start jako rozjetí před nedělním hlavním závodem. Člověk nikdy neví, jak výsledkově dopadne," řekla Nash po dopoledním tréninku v Novém Městě.

Startem ve sprintu chce podpořit také snahu pořadatelů rozšířit program závodů. "Když pro nás někdo vytváří závody, tak je třeba mu pomoci," prohlásila Nash. "Z mnoha důvodů je to nejen lepší, ale pro cyklisty i důležitější. Když už někam cestujeme, tak je pro nás mnohem lepší startovat za víkend ve dvou závodech," dodala. 

Na závod v Novém Městě se těší. Loni skončila na Vysočině v cross country sedmá, o rok dříve dojela třetí. "Je to jeden ze závodů, který je unikátní. Nejen počtem lidí, kteří přijdou na trať, ale i jejich nadšením. Areál je skvěle postavený, má nádherný stadion, skvělou trať," řekla Nash.

Nyní opět pomýšlí na umístění v první pětce. "Ještě jsem neměla šanci se porovnat se světovou špičkou, takže přesně nevím, jak na tom jsem. Začátek sezony jsem rozjela dobře. Závodila jsem jen v Americe, ale se soupeřkami, které jezdí dobře ve světovém poháru. Takže bych mohla opět pomýšlet na dobré umístění," plánuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Kateřina Nash před startem v Novém Městě na Moravě


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články