Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pražské schody ovládl Giger, Kulhavý nedojel

Praha - Na Hradčanech a Malé Straně proběhl 21. ročník tradičního cyklistického závodu Pražské schody. Mezi osmatřiceti přihlášenými byl také olympijský vítěz, biker Jaroslav Kulhavý. Ten se však průběhem dnešního podniku protrápil a nakonec ani nedojel. Zvítězil Švýcar Fabian Giger před Kristiánem Hynkem, třetí skončil Michiel van der Heijden z Nizozemska.

Pražské schody
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Loni pátý Giger jezdil od začátku v čele závodu, který se od roku 2012 jezdí jako Memoriál Roberta Bakaláře. Nakonec zvítězil před Hynkem s více než minutovým náskokem. "Bylo horko a byl to hodně těžký závod. Naštěstí trvá jen hodinu a díky tomu, že jsem tady nebyl poprvé, jsem věděl, do čeho jdu," prohlásil v cíli Giger.

Před rokem bronzový Hynek opět nedosáhl na vytoužený triumf. Nijak se netají tím, že by Pražské schody jednou rád vyhrál. "V této konkurenci spousty specialistů na cross country snad nemůžu být nespokojený, ale na druhou stranu je to už druhé místo. Loni jsem byl třetí a ten nejvyšší stupínek tam pořád chybí," uvedl Hynek.

Čtyřiatřicetiletý vítěz letošního ročníku etapového závodu Cape Epic v JAR si uvědomuje, že už nemusí mít moc příležitostí se o vítězství poprat. "Nevím, kolik mi ještě zbývá let, než půjdu do důchodu, aby se mi podařilo ten závod vyhrát. Taky stárnu a budu čím dál pomalejší, takže to zkusím zase příští rok a budu doufat, že to konečně vyjde," řekl Hynek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih ze závodu Pražské schody

Výkon vítězného Gigera ocenil. "Fabian jel úžasně. Možná byl klidně až o třídu lepší. Předvedl, že je absolutní světová elita a zjevně má dobrou formu směrem k Novému Městu na Moravě," připomněl Hynek nedělní závod Světového poháru v cross country. "Udělal celý závod a vyhrát si určitě zasloužil. Měl jsem někdy v polovině technický problém, který mě zbrzdil, ale bez něj by to bylo stejné. Dříve nebo později by mi stejně ujel a výsledek by byl stejný. Klobouk dolů, jel parádně," doplnil Hynek.

Už po třech čtvrtinách závodu, který se jel tradičně na hodinu plus jedno kolo uličkami Malé Strany a Hradčan, zastavil Kulhavý. "Docela mě to mrzelo, protože dneska se mi to moc líbilo, zatímco jindy se tady dost trápím. Ale měl jsem tam hodně technických problémů a asi čtyřikrát mi na schodech spadl řetěz," řekl olympijský šampion.

Jen něco málo přes třetinu závodu vydržel na 1,4 kilometru dlouhém okruhu bývalý silničář Raboň, který se po přechodu na horská kola chce soustředit hlavně na maratony. "Nejelo mi to dneska podle mých představ," připustil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články