Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Van Dijková má druhé zlato, vládla také individuální časovce

Florencie - Časovku žen na cyklistickém mistrovství světa vyhrála Nizozemka Ellen van Dijková a získala na šampionátu ve Florencii už druhé zlato. V neděli byla členkou nejlepšího ženského týmu Specialized-Lululemon v časovce družstev.

Ellen van Dijková
zdroj: AP autor: Luca Bruno

Závod bez české účasti ovládla šestadvacetiletá Nizozemka s přehledem. Hned v úvodu trati dlouhé 2,1 km si vyjela dvacetivteřinový náskok na druhou Lindu Villumsenovou z Nového Zélandu, v cíli k němu přidala ještě čtyři sekundy a potvrdila roli hlavní favoritky. V americkém souboji o bronz předčila Carmen Smallová o pouhé čtyři setiny Evelyn Stevensovou.

Van Dijková má ze silnice už třetí světový titul, loni ve Valkenburgu se rovněž radovala z vítězství v týmové časovce. Ve sbírce má i zlato z MS na dráze ve scratchi. "Jsem ohromně šťastná. Jsem z toho nadšená, o této chvíli jsem dlouho snila a ten tlak to dovršit byl velký," uvedla Van Dijková.

Je nám líto, video expirovalo.
Van Dijková ovládla individuální časovku na MS

Přiznala, že jejím záměrem bylo začít hodně zostra. "Chtěla jsem odstartovat rychle, ale zároveň jsem to (tempo) chtěla udržet o něco déle, než tomu bylo. Možná jsem byla i přemotivovaná a jela až příliš rychle, ale zvládla jsem pak držet ten odstup a vyšlo to," doplnila Van Dijková.

Závod juniorů opanoval Belgičan Igor Decraene, který o necelých devět vteřin porazil Dána Mathiase Krigbauma. Jediný Čech ve startovním poli Michal Schlegel skončil na 52. příčce.

Výsledky mistrovství světa v silniční cyklistice:

Časovka ženy elite (22,1 km): 1. Van Dijková (Niz.) 27:48, 2. Villumsenová (N. Zél.) -24, 3. Smallová, 4. Stevensová (obě USA) obě -29, 5. Worracková (Něm.) -32, 6. Langvadová (Dán.), 7. Zabelinská (Rus.) obě -40, 8. Solovějová (Ukr.) -42, 9. Antošinová (Rus.) -43, 10. Johanssonová (Švéd.) -53.

Časovka junioři (21,8 km): 1. Decraene (Belg.) 26:57, 2. Krigbaum (Dán.) -9, 3. Mostov (USA) -21, ...52. SCHLEGEL -2:21.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články