Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bína vyhrál druhý pohárový závod cyklokrosařů

Uničov - Vítězem druhého dílu Českého poháru v cyklokrosu v Uničově se stal Martin Bína, jenž se v letošní sezoně vrátil k závodům po dvouleté pauze plné zdravotních problémů.

Je nám líto, video expirovalo.
Na ČP v cyklokrosu se dařilo Bínovi

Juniorský mistr světa z roku 2001 z Tábora dnes vyhrál s náskokem 35 sekund před svými kolegy z ČEZ Cyklo Teamu Tábor Michaelem Borošem a Jakubem Skálou. Bína, jenž vstoupil do Toi Toi Cupu před týdnem druhým místem v Lošticích, vede seriál o 25 bodů před Skálou. Devětadvacetiletý Bína v uplynulých dvou letech v terénu chyběl, musel se podrobit operaci menisků a vazů v obou kolenech.

"Každý závod se cítím lépe. I dnes to bylo hodně o technice a to je moje parketa. Jelo se mi dobře, a když jsem si vybudoval půlminutový náskok, tak jsem situaci kontroloval," řekl serveru cyklistického svazu Bína, jenž soupeřům ujel hned v prvním kole. Jeho přemožitel z Loštic Radomír Šimůnek v závodě nestartoval.

Ženy absolvovaly už třetí pohárový závod, který ovládla Martina Mikulášková před bikerkou Terezou Huříkovou. "Chtěla jsem cyklokros zkusit již loni, ale dostala jsem se k němu až nyní. Mám puchýře na rukou, brala jsem to spíše jako legraci, ale jsem spokojená. Ještě jeden až dva závody v terénu bych letos chtěla jet," uvedla Huříková, která ve spurtu o druhé místo předčila Karlu Štěpánovou. Po předchozích dvou druhých místech se Mikulášková dočkala vítězství a je v čele seriálu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články