Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Degenkolb kraluje spurtům na Vueltě, triumfoval už počtvrté

Sanxenxo (Španělsko) - Německý cyklista John Degenkolb vyhrál po dni volna v hromadném spurtu desátou etapu Vuelty a připsal si už čtvrté dílčí vítězství. Celkovým lídrem zůstal Španěl Joaquim Rodríguez. Čeští cyklisté Zdeněk Štybar a František Raboň nabrali v závěru dnešní etapy ztrátu 17 a 27 sekund a byli klasifikováni na začátku druhé stovky. Debutant na Grand Tour Štybar je celkově šedesátý, Raboňovi patří 153. místo.

Ve sprintu kraloval Degenkolb
zdroj: Getty Images

O vítězi etapy se podle očekávání rozhodovalo mezi spurtéry, neboť peloton čekal na 190 kilometrech mezi městy Ponteareas a Sanxenxo převážně rovinatý profil. Třiadvacetiletý Degenkolb nasadil k dlouhému spurtu a v závěrečných desítkách metrů odolal ataku Francouze Nacera Bouhanniho.

Člen týmu Argos se díky vítězství vrátil do čela bodovací soutěže a připravil o zelený dres Rodrígueze. Tomu nicméně zůstal nejcennější červený trikot, protože stejně jako většina favoritů dojel v hlavním poli.

Před středeční časovkou, která může výrazně zamíchat pořadím, má Rodríguez stále náskok 53 sekund před Britem Chrisem Froomem a rovnou minutu před krajanem Albertem Contadorem. Proti chronometru se pojede z Cambadosu do Pontevedry dlouhých 39,4 kilometru, navíc se stoupáním.

Je nám líto, video expirovalo.
Vuelta 2012
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články