Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bikeři Nashová i Kulhavý vybojovali v závodě SP stříbro

La Bresse - Čeští bikeři Kateřina Nashová a Jaroslav Kulhavý obsadili shodně druhou pozici v závodě Světového poháru v cross country v La Bresse. Mistr světa Kulhavý zopakoval ve Francii týden starý výsledek z Nového Města na Moravě, Nashová si dojela pro životní umístění v seriálu.

Úspěšná cyklokrosařka mohla dokonce pomýšlet i na vítězství, protože dlouho jela v čele závodu. V závěrečném sjezdu posledního okruhu však čtyřiatřicetiletá jezdkyně dvakrát upadla a pro první triumf ve světovém poháru od roku 2008 si dojela Norka Gunn Rita Dahleová-Flesjaaová.

Česká bikerka na ni ztratila 16 sekund, třetí byla domácí Julie Bressetová. Druhé místo bylo pro Nashovou nejlepším výsledkem v kariéře. Jejím maximem ve Světovém poháru byla opakovaně třetí příčka, kterou vybojovala i před týdnem na Vysočině.

"Nepřemýšlela jsem o tom, že bych mohla poprvé v životě vyhrát, cítila jsem se prostě dobře. Ale pak, skoro dole, se stala chyba - uklouzlo mi přední kolo. Ani nevím, jak se to přihodilo, Gunn Rita mě předjela a jela jsem pak za ní. Šla jsem bohužel za chvíli znova, vylítla jsem do křoví. To jsem prostě já, to se může stát jenom mě," řekla Nashová. "Jsem ale ráda, že jsem si dokázala, že vyhrát svěťák je v mých silách." 

Kulhavý si dojel pro druhé umístění na stupních vítězů za sebou navzdory pomalejšímu úvodu. Po zaváděcím kole byl dokonce šestnáctý, postupně se však propracovával vpřed a  nebyl ani daleko od vítězství. Do té doby suverénně vedoucí Julien Absalon šel v závěrečném sjezdu přes řidítka, ale přiblížit se na víc než sedm sekund Kulhavému nedovolil. Olympijský vítěz z Atén a Pekingu, jenž v Novém Městě nedokončil, si na domácí půdě připsal druhé vítězství v sezoně. Třetí s odstupem 40 sekund skončil Švýcar Ralph Näf.

Průběžné vedení v SP si udržel jeho krajan Nino Schurter, Kulhavý je stále třetí. Mezi ženami patří Nashové šestá pozice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články