Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Cavendish si před Alpami připsal třetí vítězství na Giru

Cervere - Mistr světa Mark Cavendish si ve 13. etapě Gira d'Italia připsal třetí výhru v letošním ročníku. Český cyklista Roman Kreuziger dojel den před první alpskou etapou v hlavním poli a zůstal v průběžném pořadí šestý.

Mark Cavendish
zdroj: AP

Brit Cavendish osvědčil v závěru nejkratší etapy Gira (121 km) své spurtérské kvality a zkušenosti. I když byl v jeden moment zavřený soupeři, dokázal se protáhnout kolem levé bariéry a po typické akceleraci mohl v cíli na oslavu ukázat tři zdvižené prsty. Za hvězdou týmu Sky ve městě Cervere dojeli Nor Alexander Kristoff a bývalý Cavendishův dvorní "rozjížděč" Mark Renshaw z Austrálie.

Šestadvacetiletý Cavendish přiznal, že měl štěstí, že mu jeden z jeho hlavních rivalů Matt Goss zhruba 150 metrů před cílem uvolnil místo na levé straně. "Z televizních záběrů z helikoptéry jsem viděl, že se chtěl dostat před Marka Renshawa. To bylo štěstí," řekl světový šampion, jenž na rozdíl od let 2009 a 2011 nehodlá před kopcovitými etapami odstoupit a chce Giro dokončit.

Po dojezdu celého pelotonu nedošlo k žádným významným změnám v průběžném pořadí. Růžový trikot lídra stále drží Španěl Joaquín Rodríguez, šestý Kreuziger na něj ztrácí 52 sekund. Pořadí se nicméně s největší pravděpodobností bude měnit v sobotu, kdy je na programu první velká horská etapa letošního Gira o délce 205 km. V její druhé části čeká cyklisty nejprve těžký výstup v délce 22 km na Col de Joux a pak dalších 27 km do cíle v Cervinii, jež leží 2 001 metrů nad mořem.

"Asi to bude první etapa letošního Gira, kde se udělají větší rozestupy. Byl jsem si ji vyzkoušet při návratu z Romandie. To stoupání je dlouhé i dost těžké. Navíc ještě před ním nás čeká jeden dlouhý kopec a nemá být moc dobré počasí. Nahoře mají být nějaké přeháňky se sněhem, tak uvidíme," uvedl Kreuziger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články