Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kreuziger klesl v závodu Kolem Trentina na čtvrté místo

Brenzone (Itálie) - Český cyklista Roman Kreuziger dojel v dnešní třetí etapě závodu Kolem Trentina na pátém místě, sto vteřin za domácím vítězem Domenikem Pozzovivem. V průběžném pořadí si pohoršil z druhé pozice na čtvrté místo se ztrátou 50 vteřin na prvního Itala.

Roman Kreuziger v dresu Astany
zdroj: Getty Images Sport autor: Bryan Lennon

Pozzovivo unikl zbytku pole v náročném posledním stoupání. Nejbližšího pronásledovatele Poláka Sylwestera Szmyda za sebou nakonec nechal o 23 vteřin a ujal se i průběžného vedení. "Je to pro mě skvělý den, dokázal jsem zachovat klid a udržet si tempo, které jsem chtěl," pochvaloval si vítěz.

Kreuziger podle svých slov počítal, že v kopci Punta Veleno ztratí. "Myslím, že jsem se s tím popral dobře. Věděl jsem, že to není kopec pro mě. Ale já i tým jsme spokojeni s tím, jak jsem to zvládl. Vždyť přede mnou byli vrchaři, kteří jsou daleko lehčí. Někteří o deset až patnáct kilo," uvedl na svých internetových stránkách pětadvacetiletý jezdec.

Devětadvacetiletý Pozzovivo v místy až dvacetiprocentním stoupání postupně setřásl všechny pronásledovatele včetně lídra stáje Astana Kreuzigra. Český jezdec chvíli spolupracoval s Venezuelanem Josém Rujanem, ale ten ho v cíli nechal 20 vteřin za sebou. "Věděl jsem, že si musím jet svoje tempo. Trošku mě mrzí, že jsem se neudržel s Cunegem, ale na moje možnosti jsem ten prudký kopec zajel slušně. Etapa byla hodně rychlá, ještě před posledním kopcem jsme měli průměr 44 kilometrů v hodině," řekl rodák z Moravské Třebové.

Kreuziger je před závěrečnou čtvrtou etapou vteřinu za třetím místem, na které se posunul Szmyd. Na druhého Damiana Cunega z Itálie ztrácí 25 vteřin, na lídra Pozzoviva pak dvojnásobek. O vítězství v poslední etapě, která končí ve výšce 2 239 metrů v průsmyku Pordoi, prý může bojovat kdokoliv z první čtveřice. "Otázkou je, jestli tam pojedeme. Prý se to rozhodne až ráno podle počasí. Kdyby v noci padal sníh, etapa skončí někde pod kopcem, přijede šedesát lidí pohromadě a v pořadí se nic nezmění. Když pojedeme až nahoru, je to pořád otevřené," míní Kreuziger.

Výsledky cyklistického závodu Kolem Trentina

1. Pozzovivo (It.) 4:04:26,

2. Szmyd (Pol.) -23,

3. Cunego (It.) -1:12,

4. Rujano (Ven.) -1:20,

5. Kreuziger (ČR) -1:40,

6. Dupont (Fr.) -2:07,

...59. König -12:15,

...62. Bárta (oba ČR) -12:24.

Průběžné pořadí:

1. Pozzovivo 8:20:42, 2. Cunego -25, 3. Szmyd -49, 4. Kreuziger -50, 5. Frank (Švýc.) -1:42, 6. Betancur (Kol.) -1:47, ...65. König -22:58, 74. Bárta -25:12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články