Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kulhavému závod nevyšel. V Belgii dojel dvanáctý

Houffalize (Belgie) - Mistr světa v cross country Jaroslav Kulhavý se ani v druhém letošním závodu Světového poháru nedostal na stupně vítězů. V belgickém Houffalize byl český biker po žaludečních problémech a defektu dvanáctý a o sedm míst si pohoršil oproti úvodnímu dílu seriálu v Pietermaritzburgu. Obhájce celkového vítězství SP Kulhavý se držel v popředí pouze v úvodu závodu. Poté se začal propadat a v posledním okruhu dokonce vypadl z elitní desítky. Na vítěze Juliena Absalona z Francie ztratil tři a čtvrt minuty. Mistr republiky Jan Škarnitzl dojel jako druhý nejlepší Čech na 23. pozici.

Závod horských kol v Houffalize
zdroj: ISIFA

"Bylo mi po startu špatně a první čtyři kola jsem se trápil. Nemohl jsem roztočit nohy, jídlo mi šlo nahoru a nedokázal jsem se udržet s Absalonem a Schurterem," popsal Kulhavý na svém webu. V posledním kole už se cítil o sto procent lépe, jenže když ztrátu stahoval, přišel defekt.

"V jednom z technických sjezdů jsem ufoukl přední kolo, zavřela se mi řídítka a šel jsem k zemi. Na prázdném kole jsem musel jet půl okruhu do depa, kde jsem ho vyměnil," uvedl po nejhorším výsledku za poslední dvě sezony. Rovnou z Belgie odjel do Londýna, kde si v pondělí znovu zatrénuje na olympijském okruhu v Hadleigh Farm.

Velká osobnost cross country Absalon, jenž chce letos v Londýně zaútočit na třetí olympijské zlato za sebou, vyhrál s náskokem 38 sekund před Švýcarem Ninem Schurterem. Třetí skončil Ital Marco Aurelio Fontana.

V závodě žen měla smůlu nejlepší česká bikerka Kateřina Nash. V úvodu se pohybovala na pozicích zajišťující stupně vítězů, nicméně kvůli problému se řetězem, který jí dlouho nemohli mechanici opravit, klesla po půlhodině závodu až do osmé desítky. Na trať se vrátila se ztrátou šesti minut a skončila devětačtyřicátá. O deset míst před ní dojela Tereza Huříková. Zvítězila Kanaďanka Catherine Pendrelová.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár horských kol 2012 Belgie

Závod jezdců do 23 let vyhrál Ondřej Cink a stal se prvním českým vítězem v SP v této kategorii. V průběžném pořadí mu díky tomu patří druhá pozice. Třetí díl seriálu se koná za měsíc v Novém Městě na Moravě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články