Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Český dráhař Ditzel má první medaili v Světovém poháru

Cali (Kolumbie) - Dráhový cyklista Filip Ditzel se ve Světovém poháru prosadil poprvé na stupně vítězů, v Kolumbii vybojoval třetí místo v neolympijské disciplíně jeden kilometr s pevným startem. Bývalý juniorský mistr světa i Evropy byl v elitním seriálu dosud nejlépe čtvrtý už před sedmi lety v Sydney. Navíc časem 1:02,009 minuty vytvořil nový český rekord.
 

Dráhová cyklistika
zdroj: AP

Ditzel, který příští týden oslaví 26. narozeniny, nestačil na vysokohorské dráze v tisíci metrech pouze na bronzového medailistu z letošního mistrovství světa Francouze Francoise Pervise a Novozélanďana Simona Van Velthoovena. V seznamu českých rekordmanů vystřídal Aloise Kaňkovského, který v březnu 2004 v Mexiku zajel čas 1:02,452.

Čeští dráhaři přitom po příletu do Kolumbie řešili starosti se zatoulanými koly, která se jim ztratila při přestupu v Miami. "Na dva dny se kluci v Cali ocitli jako na výletě. Naštěstí pomohli Poláci, kteří se dostali do podobné situace loni. Nejsme sami, stává se to tam běžně," popsal v týdnu pro Deník trenér brněnské Dukly Svatopluk Buchta.

Špička si musel půjčit oblečení

Když dorazila se zpožděním kola, chyběla některá zavazadla, takže Denis Špička si musel půjčit oblečení. Špička, Ditzel a Adam Ptáčník absolvovali ve čtvrtek i týmový sprint, v němž skončili dvanáctí.

Novým světovým rekordem se už v kvalifikaci této disciplíny blýskli Němci, kteří ve složení Rene Enders, Maximilian Levy a Stefan Nimke dosáhli času 42,914 a průměrné rychlosti 62,916 km/h. O 36 tisícin sekundy byli rychlejší než dosavadní britští rekordmani Jamie Staff, Jason Kenny a Chris Hoy na olympijských hrách 2008 v Pekingu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články