Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volno bude Kreuziger trávit možná na ledovci

Praha - Nejlepší český silniční cyklista současnosti Roman Kreuziger má za sebou sezónu, která nezačala špatně, ale její závěr poznamenalo nepříjemné zranění ruky. To si přivodil na Tour de France a kvůli němu vynechal i zářijový světový šampionát v Dánsku. Teď je na pár dní doma v Plzni.

Roman Kreuziger
zdroj: EPA autor: DOMINIC FAVRE

Naštípnutá člunková kost na levé ruce – taková byla diagnóza po červencovém pádu ve Francii. Na startu dalšího závodu se Kreuziger objevil až před týdnem v Japonsku. Jel v něm pro lídra Astany Misurova, ale po120 kilometrechodstoupil.

"Svoje jsem si odpracoval a když se začalo posledních 20 nebo30 kilometrůzávodit, bylo zbytečné, aby tam člověk byl. Dnes letím do Kazachstánu, kde je světový pohár na dráze a nás tam pozvali jako členy týmu," řekl Kreuziger České televizi.

Volno má do prosince a jako vyhlášený vrchař ho nemlže trávit jinde, než v kopcích. "Tím, že jsem rozlítaný, tak jestli najdu pár dní v klidu, možná zůstanu pár dní na Šumavě nebo pojedu někam na ledovec, ale ještě nevím," dodal Kreuziger.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články