Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kadlec a Machačová získali na ME bronz

Apeldoorn (Nizozemsko) - Milan Kadlec a Jarmila Machačová získali v úvodním dnu mistrovství Evropy v dráhové cyklistice v nizozemském Apeldoornu bronzové medaile v bodovacím závodu, jenž pro Londýn vypadl z olympijského programu.

Dráhová cyklistika
zdroj: AP

Kadlec vybojoval týden po svých 37. narozeninách první medaili na kontinentálním šampionátu. Pátý muž z bodovačky na hrách v Aténách byl ve své své parádní disciplíně třetí i na loňském mistrovství světa v Dánsku.

Zkušený český reprezentant si dnes na úspěch zadělal tím, že společně s pěti cyklisty najel jeden okruh na zbývající soupeře a získal dvacetibodovou bonifikaci. Dalších 13 bodů nasbíral v dílčích sprintech a po40 kilometrechse mohl radovat z medaile. Závod vyhrál Polák Rafal Ratajczyk s 43 body. Druhý Silvain Dillier nasbíral o čtyři méně a Kadlec zaostal o další tři.

Pětadvacetiletá Machačová navázala na stříbro z březnového mistrovství světa, jež vybojovala právě na dráze v Apeldoornu. Medaili si zajistila na poslední možnou chvíli, když po 25 kilometrech projela první cílem a zisk pěti bodů v závěrečném sprintu ji posunul na třetí příčku.

Rodačka z Havlíčkova Brodu, jež zvítězila také v osmém sprintu dvacet kol před koncem, nasbírala celkově 13 bodů. Jeden bod ztratila na stříbrnou Katarzynu Pawlowskou, vítězná Ruska Jevgenija Romanjutová získala bodů devatenáct.

Družstvo stíhačů ve složení Alois Kaňkovský, Jan Kadúch, Ondřej Vendolský, Jiří Bareš zajelo v kvalifikaci český rekord 4:12,296, který ale stačil až na 11. místo. Třetí od konce, v tomto případě osmý, byl také tým sprinterů v sestavě Pavel Kelemen, Denis Špička, Filip Ditzel.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články