Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Časovkám na úvod MS silničních cyklistů vládli Australané

Kodaň – Úvodní den na mistrovství světa v silniční cyklistice v Kodani ovládli Australané. V časovkách triumfovali juniorka Jessica Allenová a Luke Durbridge v kategorii mužů do 23 let. Bronz navíc přidal jejich krajan Michael Hepburn. Český aspirant na medaili Jakub Novák skončil jedenáctý. Durbridge vévodil závodu od samého začátku, první byl na všech mezičasech a 35,2 km dlouhou trať zvládl za 42 minut a 47 sekund. Před druhým v cíli Rasmusem Christianem Quaadem z Dánska měl náskok více než 35 sekund.

Cyklistický peloton
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Jsem strašně šťastný. A je skvělé, že Mike je i přes tu smůlu třetí," zmínil se Durbridge v rozhovoru pro televizní stanici Eurosport krátce po dojezdu o Hepburnobě pádu. "Posledních šest měsíců jsme se na tento závod v přípravě hodně soustředili. Po prvním kole jsem měl přibližně 20 sekund k dobru, ale věděl jsem, že nesmím polevit a udělat chybu. Pak už to byl pouze boj s únavou," uvedl Durbridge.

Novák pomýšlel o něco výše, ale od umístění v první šestce ho dělilo jen 13 sekund. Druhý český zástupce mezi 65 startujícími Tomáš Koudela skončil předposlední, když jeho ztráta na vítěze činila téměř osm minut.

První vítězkou na šampionátu se stala juniorka Allenová. Druhou Britku Binoru Barkerovou porazila na trati dlouhé 13,9 km o necelé dvě sekundy. Třetí skončila Němka Mieke Krögerová. Česká cyklistka Kateřina Mondlová skončila mezi 39 startujícími třicátá se ztrátou minuty a 50 sekund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články