Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Kulhavý měl při testech defekt, očekává pěkný a těžký závod

Nové Město na Moravě - Biker Jaroslav Kulhavý, který si může v neděli zajistit celkové prvenství ve světovém poháru v disciplíně cross country, již testuje trať nadcházejícího závodu v Novém Městě na Moravě. Nejen kvůli defektu, jenž ho na trati postihl, očekává současný lídr světového žebříčku těžký závod. K tomu, aby mohl definitivně slavit celkovou první příčku, potřebuje porazit nejbližšího pronásledovatele, jímž je Švýcar Nino Schurter. Přímý přenos závodů odvysílá od pátku do neděle ČT4 a web Sportzive.cz.

Kulhavý měl defekt při dojezdu ze stadionu. "Stalo se to někde na poskládaných kamenech, říká se tomu úseku rokenrol. Druhý sjezd s umělými pasážemi a ostrými kameny. Nevím, jestli jsem měl nějaký pomalý defekt, jestli to odfoukl nebo někde seknul," řekl šestadvacetiletý jezdec. Věří, že tento defekt byl na dlouhou dobu také posledním, který ho potkal. "Defekt jsem neměl hodně dlouho, snad jsem si to vybral," podotkl Kulhavý s vyhlídkou na důležité nedělní klání. "Do závodu nasadím odolnější pláště, musím jet na jistotu. Bude i depo, tam dám náhradní tretry, dá se říct celé kolo. Abych mohl řešit, kdyby nastal nějaký problém," plánoval.

Kulhavý možná zkusí nové kolo

Do závodu má ještě čas trénovat a zároveň i testovat. Proto uvažuje, že by jel na novém kole. "Zítra mám volný trénink tři až čtyři hodiny, pak budu doma. Sem bych měl znovu přijet v sobotu, abych viděl finální verzi trati. Budu taky zkoušet kolo model 2012 a novou vidlici. Uvidím, zda mi to mechanik dá do kupy už dneska a přiveze domů. Plánuju vzít do závodu nový rám i novou vidlici," uvedl Kulhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Před SP horských kol

Trať si projížděl již před třemi týdny, nyní je však odlišná. "Trochu se změnila od posledně, kdy jsem tu byl. Jsou vyježděné vylezlé kořeny, bude to hodně těžké, hlavně v zatáčkách. Určitě to ale bude pěkný závod. Je to technické, bude to jeden z nejlepších svěťáků," předpokládal Kulhavý, jemuž se o uplynulém víkendu podařilo obhájit titul mistra Evropy.

Únavu po kontinentálním šampionátu již necítí, zvolna narůstající tlak domácího prostředí však ano. "Větší tlak je ode všech, taky sám ho vyvíjím na sebe. Já nejvíc chci tady uspět. Minimálně neztratit body, abych na poslední svěťák do Val di Sole jel se stejným náskokem. Když to půjde, chci rozhodnout. Nechci tady ale riskovat, abych se ukázal divákům a nějak to pokazil. Kdyby skončil Nino první nebo druhý a já nedojel, smaže se všechno a začínáme znova. Kdyby vyhrál, já byl třetí, pořád bude šance, abych to ještě rozhodl příští týden," připomněl Kulhavý.

Česká nominace pro závod v Novém Městě na Moravě:

Muži: Jaroslav Kulhavý, Matouš Ulman, Jiří Friedl, Jan Škarnitzl, Milan Spěšný, Filip Eberl, Jiří Novák, Kristián Hynek, Michal Prokop.

Ženy: Kateřina Nashová, Tereza Huříková, Pavla Havlíková, Pavlína Šulcová, Lucie Veselá.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články