Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Kadlec skončil v bodovačce na MS pátý

Apeldoorn (Nizozemsko) - Dráhový cyklista Milan Kadlec neobhájil na mistrovství světa bronzovou medaili v bodovacím závodu na 40 kilometrů, v nizozemském Apeldoornu dnes skončil pátý. Vyhrál překvapivě Kolumbijec Avila Edwin Alcibiades. Korunu sprinterského krále uhájil Francouz Grégory Bauge, který na MS nenašel přemožitele už potřetí za sebou. Člen zlatého družstva ze středečního sprintu ve finále dvakrát suverénně porazil Brita Jasona Kennyho.

Kadlec se loni v Kodani dočkal v 35 letech první medaile na vrcholné světové akci, ale v Nizozemsku svou sbírku nerozšířil. Zato vítězný jednadvacetiletý Kolumbijec Alcibiades zaskočil favority a s bonusem 20 bodů za dojetí zbytku pelotonu o celé kolo posbíral 33 bodů.

Se stříbrem se musel spokojit šampion z předchozích dvou let Australan Cameron Meyer, třetí skončil Morgan Kneisky z Francie. Kadlece od bronzu dělilo šest bodů.

Američanka Sarah Hammerová ve stíhacímu závodu na tři kilometry kralovala už počtvrté po triumfech v letech 2006, 2007 a 2010.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články