Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štybar nestačil v Hasseltu jen na týmového kolegu Pauwelse

Hasselt - Mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar dojel druhý ve třetím závodu seriálu Gazet Van Antwerpen Trofee v belgickém Hasseltu za domácím Kevinem Pauwelsem a dál vede celkové pořadí. Před svým přemožitelem má náskok čtyř bodů. Štybar zvládl závod na překvapivě suché a rychlé trati i po krátké tréninkové pauze, kterou si v týdnu vynutil zánět v levém koleni.

V takticky vedeném závodu nestačil jen na kolegu z týmu Fidea Pauwelse, jenž v posledním okruhu nasadil strhující tempo. Nejrychlejším kolem v závodě si zajistil nejen první vítězství v sezoně, ale také bonus 1000 eur.

"Paráda. Ale během závodu jsem si nebyl jistý, jestli budu lepší než Nijs a Štybar, kteří jeli taky dobře. Cítil jsem se výborně a trať mi seděla mnohem více než při závodech v minulých týdnech," liboval si Pauwels.

Belgickou hegemonii v první desítce narušil vedle Štybara už jen osmý Radomír Šimůnek. Další závod čeká cyklokrosaře v neděli v belgickém Asper-Gavere, kde se pojede čtvrtý díl seriálu Superprestige, v němž patří Štybarovi druhé místo.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články