Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pro Antóna po pádu Vuelta skončila, novým lídrem je Nibali

Peňa Cabarga (Španělsko) - Dosavadní lídr Igor Antón po pádu ve sjezdu odstoupil z cyklistické Vuelty. Čtrnáctou etapu vyhrál další Španěl Joaquín Rodríguez s dvacetisekundovým náskokem před Italem Vincenzem Nibalim, který před ním uhájil v celkovém pořadí náskok čtyř sekund a oblékne se do červeného trikotu vedoucího jezdce.

Ve sjezdu těsně před závěrečným stoupáním skončily naděje na celkový úspěch pro Antóna. V rychlosti kolem 65 kilometrů za hodinu zavadil o kolo krajana Egoie Martíneze a pak už následoval nevyhnutelný pád obou i s dalšími jezdci. Martíneze odvezla sanitka a potlučený Antón se s roztrhaným červeným dresem odebral do týmového vozu.

Na úpatí závěrečného stoupání začal diktovat tempo pelotonu český cyklista Roman Kreuziger, který pro Nibaliho roztrhal hlavní skupinu. Závodníci bojující o přední příčky v celkovém pořadí záhy dostihli uprchlíky, a když se začalo na špici nastupovat, Kreuziger zpomalil a propadl se s bezmála tříminutovou ztrátou na třicátou pozici.

Lídr stáje Liquigas Nibali se pokusil o útok 1,5 kilometru před cílem, ale Rodríguez jeho nástup zachytil a 800 metrů před vrcholem mu ujel. Červený trikot pro vedoucího muže závodu mu však těsně unikl. Společně s Nibalim je nyní Rodríguez největším kandidátem na celkové vítězství. Španělé Ezequiel Mosquera a Xavier Tondó na třetí a čtvrté pozici ztrácejí na vedoucího Itala padesát sekund.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články