Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Oštěpařům se v Šanghaji dařilo. Vadlejch skončil druhý, Veselý třetí

Šanghaj – Hned s dvěma medailemi se vrátí čeští oštěpaři z Diamantové ligy v Šanghaji. Lépe si z českého dua vedl Jakub Vadlejch, jenž výkonem 84,77 metru obsadil druhé místo. Vítězslav Veselý hodil 83,81 a skončil třetí. Vyhrál Němec Thomas Röhler, který hned úvodním pokusem poslal oštěp do vzdálenosti 85,71. Výškař Jaroslav Bába v závodu mimo program Diamantové ligy skončil výkonem 220 centimetrů šestý.

Sport
zdroj: ČT4

Nejlepší oštěpařský výkon sezony stále drží Vadlejch, který si minulý týden v Kawasaki vylepšil osobní rekord na 86,76. V Číně v každém z pěti měřených pokusů minimálně o 99 centimetrů překonal osmdesátimetrovou hranici a nestačil jen na celkového vítěze Diamantové ligy z roku 2014 Röhlera.

Mistr světa z roku 2013 Veselý vstoupil do sezony hodem k hranici 84 metrů. Pak už měl ale jen jeden měřený pokus, který byl výrazně horší. Přesto se udržel na třetím místě před vicemistrem světa Ihabem Abdelrahmanem z Egypta.

Sledovaný sprint na 100 metrů vyhrál časem 9,94 sekundy Američan Justin Gatlin. Výkonem pod hranicí 13 sekund, kterou pokořil o dvě setiny, se blýskl v běhu na 110 metrů překážek Jamajčan Omar McLeod. Hned dva soupeři mu ubyli ještě před startem, Američan Aries Merritt a Španěl Orlando Ortega byli diskvalifikováni kvůli ulitému startu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vadlejch skončil v Šanghaji druhý, Veselý třetí

Ve skoku o tyči získal třiadvacetiletý Američan Sam Kendricks cenný skalp suveréna této disciplíny Renauda Lavillenieho z Francie. Pomohl mu k tomu osobní rekord 588 centimetrů. Lavillenie na této výšce neuspěl, skočil o pět centimetrů méně.

Při druhém dílu atletického seriálu byly vedle počinu překážkáře McLeoda k vidění další čtyři nejlepší výkony sezony. V mužském závodě na 5000 metrů jako první letos prolomil hranici 13 minut Etiopan Muktar Edris. Keňský rekord v běhu na 1500 metrů časem 3:56,82 překonala Faith Kipyegonová. Diskařka Sandra Perkovičová znovu dohodila za 70 metrů, tentokrát vyhrála výkonem 70,88. Keňská steeplerka Hyvin Kiyengová se časem 9:07,42 zařadila na šesté místo historických tabulek.

Diamantová liga bude pokračovat 22. května v marockém Rabatu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články