Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Lausanne: Superstovka s Powellem a Gatlinem i tři čeští oštěpaři

Lausanne - Nejkvalitnější závod sezony v běhu na 100 metrů se chystá na čtvrtečním mítinku Diamantové ligy v Lausanne. Na startu závodu, který není tentokrát zařazen do lukrativního seriálu, bude šest z osmi letos nejrychlejších sprinterů a všech osm mužů má nejlepší letošní výkony pod deset sekund. Ve Švýcarsku se představí také čtyři čeští atleti. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 20:00.

Justin Gatlin
zdroj: ČTK/AP autor: Chris Pietsch

Na stovce se dá očekávat nejrychlejší závod sezony. V takovém složení se sprinteři možná znovu potkají až na mistrovství světa v Pekingu. Nejrychlejší muž roku Justin Gatlin z USA zaklekne do bloků vedle Jamajčana Asafy Powella, letos druhého muže tabulek, chybět nebude Keston Bledman z Trinidadu a Tobaga, jenž je letos čtvrtým nejrychlejším mužem. Na startu budou i Američané Tyson Gay a Michael Rodgers.

Gatlin, který má na svém kontě čas 9,74 sekundy, zaútočí na čtvrté vítězství na stovce v sezoně. V úterý v maďarském Székesfehérváru běžel v protivětru 10,02 sekundy. "Bude to jasně nejlepší závod dosavadní sezony," uvedl Powell, který letos třikrát běžel pod 9,84 sekundy. V Paříži byl dokonce o tři setiny rychlejší.

V Lausanne měl původně běžet také Jamajčan Usain Bolt, ale závod na 200 metrů. Svůj start však světový rekordman na stovce i dvoustovce zrušil kvůli menšímu zranění a nedostatečné formě.

Do soutěže oštěpařů poprvé v sezoně nastoupí pohromadě všichni tři svěřenci Jana Železného - Vítězslav Veselý, Jakub Vadlejch a Petr Frydrych. Veselý letos už v Diamantové lize dvakrát vyhrál a vede celkové pořadí. Osmistovku, která nebude disciplínou Diamantové ligy, poběží Lenka Masná.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články