Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Nedvěd: Snad půlmaraton přežiju

Praha - Fotbalová legenda Pavel Nedvěd v sobotu symbolicky vkročí do dalšího sportovního odvětví, v němž však nemá žádné ambice. Sedmatřicetiletý držitel Zlatého míče z roku 2003, který dal loni v květnu sbohem fotbalu, poběží v Praze tradiční půlmaraton. Přestože se podle všeho ukryje v hloubi pole, bude jasně nejzářivější hvězdou mezi osmi a půl tisícovkami startujících. Nedvěd bere svůj premiérový běžecký závod jako přípravu na klasický maraton, na který by 9. května do české metropole také rád dorazil. Přímý přenos Pražského půlmaratonu vysílá ČT4 v sobotu od 11:50.

Sám je zvědavý, jak se v sobotu popere s tratí dlouhou 21,097 kilometru.
"Můj cíl je jediný, chci to prostě nějak doběhnout a přežít ve zdraví," řekl s úsměvem Nedvěd, jenž během kariéry proslul jako hráč se železnou kondicí.

Na start se postaví s číslem 1972 značícím rok jeho narození, které mu dnes předal ředitel závodu Carlo Capalbo. Slavný fotbalista si před sebe nevytyčil žádný cíl, nemá ani vysněný čas, v němž by chtěl dorazit do cíle. "Počítám s tím, že mi hodně lidí dá na zadek, stejně jako řada ženských. Jsem s tím smířený, je mi jasné, že v mém věku už žádné velké výsledky asi předvádět nemůžu," uvedl Nedvěd, který v srpnu oslaví osmatřicáté narozeniny.


Do závodu vyrazí po boku svých kamarádů z fotbalu, útočníka Vratislava Lokvence a Tomáše Votavy. "Chceme si to opravdu hlavně užít. Máme takovou dohodu, že pokud někdo bude kolabovat, tak ho do cíle doneseme," líčil s úsměvem Nedvěd.

"Běhám jen pro radost, je to vyloženě můj koníček a jsem ryzí amatér. Ani netrénuju nijak pravidelně. Prostě když mám čas a chuť, jdu si zaběhat, žádný cílený trénink nemám," řekl Nedvěd, který nazouvá maratonky především doma v La Mandrii nedaleko Turína, kde může nerušeně běhat kolem golfových hřišť. Přesto by jednou rád pokořil maratonskou distanci. "Ale musím začít postupně, proto myslím, že je půlmaraton ideální v tuto chvíli," vysvětloval.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články