Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Šebrle a Clay dostali divokou kartu a pojedou na halové MS

Praha - Český vícebojař Roman Šebrle nakonec pojede na halové mistrovství světa do Dauhá, Mezinárodní atletická federace IAAF mu udělila jednu ze dvou divokých karet. Tu druhou dostal Američan Bryan Clay, tudíž by mělo opět dojít k souboji dvou věčných rivalů. Šebrle neměl loni povedenou sezonu, proto neměl start v Dauhá jistý stejně jako Clay a musel v halové sezoně předvést takový výkon, aby se dostal alespoň na třetí místo aktuálních tabulek.

Halový mistr světa i Evropy si v lednu přivodil svalové zranění a rozhodl se spolehnout na divokou kartu. O víkendu by měl startovat na mistrovství republiky.

Ve vícebojích startuje na halovém MS osm atletů. Dvě divoké karty doplní tři nejlepší z loňských světových tabulek, což jsou Američan Trey Hardee, Kubánec Leonel Suárez a Rus Alexandr Pogorelov, a tři sedmibojaři podle letošních halových tabulek - Rus Alexej Drozdov, Ukrajinec Oleksej Kasjanov a Bělorus Andrej Kravčenko.

Hned za Drozdovem je sice v letošních tabulkách druhý Američan Ashton Eaton, jenž ale dal přednost vysokoškolskému šampionátu USA. V loňských tabulkách je třetí další americký vícebojař Tom Pappas, ten však oznámil, že halovou sezonu vynechává.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články