Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šebrle se zranil a sedmiboj ve Valencii pro něj skončil

Valencie (Španělsko) - Roman Šebrle se v první disciplíně druhého dne sedmiboje na halovém mistrovství světa v atletice ve Valencii zranil a závod tak nedokončí. Dvojnásobný šampion tím ztratil příležitost k obhájení bronzové medaile z minulého šampionátu v Moskvě a poprvé po devíti letech se vrátí z vrcholné halové akce bez cenného kovu.

Roman Šebrle
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Šebrleho zradil v běhu na 60 metrů překážek podle všeho zadní stehenní sval na levé noze. Po přeběhu druhé překážky musel zastavit a za třetím plůtkem skončil na zemi. Plochu valencijské haly opustil po ošetření na nosítkách.

Světový rekordman v desetiboji byl po prvním dnu soutěže druhý za suverénně vedoucím Bryanem Clayem a dnes měl bojovat alespoň o stříbro s Bělorusem Andrejem Kravčenkem a Kazachem Dmitrijem Karpovem. Američan v páté disciplíně přidal čtvrté dílčí vítězství a se součtem 4753 bodů vede už o 326 bodů před Kravčenkem, Karpov ztrácí dalších 60.

Podle Šebrleho se nic vážného neděje. "Kdybych si poranil koleno nebo achillovku, to byl byl průšvih," prohlásil Šebrle po vyšetření. "Takhle je to za pár týdnů v cajku," uvedl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články