Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bolt bude mít v Berlíně šanci zopakovat vítězný hattrick

Berlín - Usain Bolt bude mít možnost zopakovat na mistrovství světa v Berlíně vítězný hattrick, který se mu povedl na loňské olympiádě v Pekingu. Jamajští sprinteři totiž nebudou chybět v sobotním finále běhu na 4x100 metrů, kam se i bez své největší hvězdy probojovali z rozběhů. Pro Bolta byl úspěch kolegů dalším dárkem k jeho dnešním 23. narozeninám. Dnes už dostal například od federace IAAF šek na 100 000 dolarů jako odměnu za světový rekord na 200 metrů, při slavnostním vyhlášení mu navíc zaplněné hlediště sborovým zpěvem ke dni narození poblahopřálo.

Nejrychlejší čas v rozbězích předvedli američtí sprinteři (37,97), i když také startovali bez své největší hvězdy Tysona Gaye. Ten po stříbru na stovce zrušil svůj start na dvojnásobné trati, ale i s bolavým tříslem by ve finále týmové soutěže měl startovat. Jamajčané, kteří běželi rovněž bez Asafy Powella, dosáhli sedmého času (38,60). 

Finálový běh na 800 metrů se bude muset obejít bez hlavního favorita Abubakera Kakiho ze Súdánu, který po kolizi nedokončil dnešní semifinále. Dvacetiletý majitel letošního maxima 1:43,09 škobrtl na vedoucí pozici zřejmě po kontaktu se soupeřem za sebou, uklouzl po vnitřní bariéře a upadl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články