Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Zranění může zabránit desetibojaři Clayovi závodit v kvalifikaci o MS

Eugene (USA) - Olympijský vítěz v desetiboji Bryan Clay se zranil těsně před domácím šampionátem, který je tradičně jedinou možností amerických atletů nominovat se na mistrovství světa. V Eugene začne vícebojařská soutěž už dnes a Clay se rozhodne až po dopoledním rozcvičení, zda bude závodit. Pokud ne, ubude českému obhájci prvenství Romanu Šebrlemu velký soupeř na MS, protože prvenství z Pekingu na rozdíl od titulu mistra světa divokou kartu pro start v Berlíně nezaručuje.

Clay si v tréninku poranil přitahovač stehna na levé noze. "Ráno vstanu a podle pocitů se rozhodnu. Když to půjde, budu závodit, když ne, začnu plánovat, co se zbytkem sezony," uvedl na tiskové konferenci v předvečer startu Clay.

Devětadvacetiletý Američan, mistr světa z Helsinek 2005, letos ještě nemá na kontě jediný vícebojařský start. Už když chyběl v květnu v Götzisu, spekulovalo se, zda v této sezoně vůbec nastoupí. Z tradičního rakouského mítinku se tehdy omluvil, protože prý nestihl kvalitně trénovat. Na posledním MS v Ósace nedokončil pokus o obhajobu kvůli zranění.

Z boje o místa v atletické reprezentaci už s jistotou vypadl bronzový olympijský medailista v běhu na 110 metrů překážek David Oliver. Majitel druhého nejlepšího času v této sezoně se kvůli svalovému zranění stehna z domácího šampionátu odhlásil. Podle přísných kvalifikačních kritérií mohou v americkém týmu startovat na MS pouze medailisté z domácího šampionátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články