Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Šebrle skončil v Götzisu čtvrtý, vyhrál Němec Schrader

Götzis (Rakousko) - Desetibojař Roman Šebrle obsadil čtvrté místo na mezinárodním atletickém mítinku ve vícebojích v rakouském Götzisu. Světový rekordman nasbíral ve dvoudenní soutěži 8348 bodů a nevyhrál, jak sám chtěl, i vinou krachu ve výšce, v níž skočil pouze 194 cm. Nejlepší byl překvapivě jednadvacetiletý Němec Michael Schrader, který nashromáždil 8522 bodů a vytvořil si osobní rekord. Svůj dosavadní výkon překonal o plných 274 bodů.

Druhý skončil Američan Trey Hardee, který prohrál s vítězem pouze o šest bodů a za svým osobním maximem zaostal jen o 18 bodů, na třetí místo se před Šebrleho v závěrečném běhu na 1500 metrů dostal ještě další německý závodník Pascal Behrenbruch. Českého olympijského vítěze a mistra světa porazil o 26 bodů a zlepšil si rovněž vlastní maximum o 132 bodů.

Po prvním dnu měl Šebrle proti svým propočtům ztrátu téměř 200 bodů. Během druhého dne už nijak výrazně neztratil. Překážky ale běžel v protivětru a v disku nenavázal na nedávný hod na hranici osobního rekordu. Ve zbývajících disciplínách nezaostal za předpoklady. "Po prvním dnu a nepovedené výšce už to nebylo s motivací ideální," přiznal Šebrle, jako kdyby omlouval i pomalejší čas na 1500 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Davida Lukšů

"Samozřejmě s body spokojen být nemůžu," řekl po závodě Šebrle. Hlavní chybu viděl ve výšce. "Celkově převládá spokojenost, protože ostatní disciplíny ukázaly, že mám letos na velký výkon. Věřím, že se to povede na Kladně nebo raději v Berlíně," dodal Šebrle s nadějnými vyhlídkami k mistrovství světa.

Schrader si udělal jedinečné osobní maximum 

Pro Schradera to byl třináctý dokončený desetiboj v kariéře a teprve čtvrtý se součtem lepším 8000 bodů. Svěřenec bývalého desetibojaře Torstena Vosse se zaskvěl zejména v dálce, v níž si výkonem 805 cm zlepšil osobní rekord o 31 cm. Vlastní maximum si v Götzisu přepsal celkem šestkrát a vítězství si zajistil druhým nejrychlejším během na 1500 m mezi všemi desetibojaři.

Sedmiboj opanovaly Ukrajinky. Vyhrála výkonem 6558 bodů olympijská vítězka Natalia Dobryňská, za ní skončila se ztrátou 113 bodů Hanna Melnyčenková a třetí místo obsadila jejich krajanka Ludmila Josypenková. Ta nashromáždila 6361 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články