Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Překážkářka Škrobáková vyrovnala český halový rekord

Praha - Překážkářka Lucie Škrobáková vyrovnala na domácím halovém šampionátu v pražské Stromovce vlastní český rekord. Sedmadvacetiletá závodnice USK Praha dnes zopakovala s časem 8,03 sekundy výkon z počátku února, kterým se tehdy ve stejné hale stala národní rekordmankou a nominovala se na halové mistrovství Evropy v Turíně.

Atletka Lucie Škrobáková
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Čas na hranici rekordu se přitom od Škrobákové nečekal, běžkyně byla v týdnu nemocná. "Ten výkon je nad očekávání, před závodem jsem si říkala, že tak 8,10 bude super čas," uvedla Škrobáková po finále, ve kterém se stala už poosmé halovou českou šampionkou.

Poloviční počet titulů má po dnešku na kontě trojskokanka Martina Šestáková, jež ale slabým výkonem 13,68 zůstala daleko za svým letošním maximem 14,02, kterým se už na začátku února nominovala na HME. Titul obhájil i koulař Remigius Machura ml. (18,47) a už jen tři vítězství jej dělí od výkonu jeho otce, který šampionát vyhrál pětkrát.

Ve Stromovce sešlo z avizovaného trojstartu desetibojaře Romana Šebrleho. Podle jeho trenéra Dalibora Kupky nepustila světového rekordmana do závodů ve skoku o tyči, vrhu koulí a běhu na 400 metrů počínající viróza. Další možnost ke vstupu do sezony bude mít Šebrle ve čtvrtek na mezinárodním mítinku v pražské O2 Areně, kde počítá s překážkami a dálkou.

Překážkový závod žen se zase musel oproti předpokladům obejít bez Barbory Špotákové. Mistryně světa v hodu oštěpem je ještě přihlášena k nedělním startům ve vrhu koulí a běhu na 200 metrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články