Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zlatá čtvrtkařka Malíková potvrdila roli favoritky. Basketbalistka Galíčková přidala stříbro

Česká republika na olympiádě mládeže má třetí zlato. Získala ho atletika Barbora Malíková, která v Buenos Aires opanovala závod v běhu na 400 metrů. V netradičním formátu, ve kterém rozhodoval o konečném pořadí součet časů ze dvou běhů, zvítězila s více než sekundovou převahou před Němkou Marií Scheppanovou a Niddy Mingilishiovou ze Zambie. Stříbrnou medaili přidala basketbalistka Kateřina Galíčková, která byla druhá v soutěži ve střelbě na koš.

Barbora Malíková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Thomas Lovelock

Šestnáctiletá Malíková potvrdila roli favoritky a přidala další úspěch k titulům z loňského dorosteneckého mistrovství světa a letošního mistrovství Evropy. "Téhle medaile si určitě cením stejně. Je to rozhodně to nejlepší zakončení sezony," radovala se Malíková.

V obou rozbězích, které se konaly ve třech dnech, byla nejrychlejší a jako jediná dvakrát pokořila hranici 55 sekund (54,18 a 54,68). Zvítězila i přesto, že se v Argentině potýkala s bolavými zády. "První dny tady jsem si říkala, že bych mohla být tak do pátého místa. Ale po tom prvním rozběhu už jsem byla rozhodnutá, že to dám," řekla.

Trenérka Jana Gellnerová o jejím triumfu nepochybovala. "Upřímně musím říct, že jsem tu medaili čekala," prohlásila. Přiznala ale, že formát dvou závodů se součtem časů oběma příliš nevyhovoval. "Ale podmínky byly pro všechny atlety stejné, takže jsme se samozřejmě přizpůsobily," doplnila.

Český tým v Argentině vybojoval už jedenáct cenných kovů. Malíková se stala druhou zlatou medailistkou po plavkyni Barboře Seemanové, jež vyhrála kraulařské závody na tratích 50 a 100 metrů. Dvanáctou medaili pak na konto českého týmu přidala osmnáctiletá brněnská basketbalistka Galíčková, kterou ve střelbě předčila jen Francouzka Mathilde Peyregneová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články