Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vadlejch: Konečně to bylo ono. Trvalo to dlouho, ale jsem zpátky

Znovu se cítil ve formě. Jakub Vadlejch se na Kontinentálním poháru představil před domácím publikem a po skončení soutěže, v níž skončil pátý, mohl prohlásit: Jsem zpátky. V Ostravě hodil 84,76 metru a vleklá zranění už může hodit za hlavu.

Vadlejch měl po červencové Diamantové lize v Rabatu nucenou několikatýdenní pauzu. Na mistrovství Evropy v Berlíně sice odcestoval, ale trápil se a skončil osmý. Příliš se mu nedařilo ani ve finále Diamantové ligy v Curychu.

Nyní hodil nejdál od zranění. "Do třetího hodu jsem šel s tím, že jsem to konečně já, Kuba Vadlejch, měl jsem takový dobrý oštěpařský pocit, kvůli kterému to děláme," pochvaloval si. Na chvíli se ocitl dokonce před Röhlerem, který mu ale útok oplatil a nakonec vyhrál.

"Cítil jsem, že Thomas mě také může přehodit. To jsem si říkal, že je škoda, že jsem nehodil třeba osmdesát sedm, což už by byl hod, který by nemusel hodit," vykládal. Podobně jako v řadě jiných technických disciplín také v jeho případě konečné pořadí neodpovídalo výkonu.

Jakub Vadlejch: "Trvalo mi to trochu déle, než jsem si myslel, asi měsíc a půl, ale jsem zpátky. Sice je konec sezony, ale je to hlavně směrem k přípravě, že se můžu bez bázně a hany do ní pustit a příští rok to rozbalit."

Jakub Vadlejch
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Je to trošku postavené na hlavu, ale pravidla jsou tak, že když on bude první a já pátý, pak jako tým vyhráváme. S tím jsem do závodu šel. Tenhle cíl byl splněn, to je hlavní," poznamenal český oštěpař.

Nadchla ho atmosféra na vítkovickém stadionu, i když ochozy navzdory vyprodaným vstupenkám nebyly úplně zaplněné. "Roztleskávali mě skoro všichni lidi, takže se člověk cítí, jako by tady bylo sto tisíc. Tento stadion nabíjí člověka jinak než veškeré jiné stadiony na světě, a to je skvělé," popisoval loňský vicemistr světa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články