Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Švábíková na Pražské tyčce útočila na juniorský rekord, Kudlička splnil limit na ME

Národní juniorský rekord útoku Amálie Švábíkové odolal. Osmnáctiletá tyčkařka se české maximum pokusila překonat na 27. ročníku Pražské tyčky, ale nakonec se jí to nepodařilo. Z výhry se radovala Američanka Megan Clarková. Mužům opět kraloval Jan Kudlička, který si výkonem 555 cm zajistil účast na evropském šampionátu v Berlíně.

Amálie Švábíková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Letošního ročníku se na Palachově náměstí před Rudolfinem nezúčastnila rekordmanka mítinku Jiřina Ptáčníková ani loňská vítězka Romana Maláčová, a tak se největší pozornost mezi domácími závodnicemi upírala právě na Švábíkovou, jež má už jistou účast na seniorském Mistrovství Evropy v Berlíně.

Talentovaná tyčkařka si zapsala na druhý pokus výkon 437 cm a pak se pokoušela o národní juniorský rekord 453 cm. Výšku ale ani jednou nepřekonala a skončila pátá. Z výhry se radovala Clarková právě díky výkonu 453 cm před krajankou Kortney Rossovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Švábíková národní juniorský rekord nezlomila. Pražskou tyčku ovládla Clarková

Mužský závod zkomplikoval déšť. Přesto další triumf na tomto tradičním klání oslavil Kudlička. Navíc překonal limit potřebný pro účast na ME. Stejnou výšku zdolal také Polák Robert Sobera, horší zápis ho však odsunul na druhé místo. Na stupně vítězů se vešel ještě Michal Balner s 542 cm.

"Jsem spokojený, byla to povinnost. Ale mrzí mě, že počasí nevyšlo a vítr nám závod pokazil," řekl Kudlička, jenž s ostatními tyčkaři čekal více než hodinu, než přestane pršet. Limit skočil hned napoprvé.

Výsledky Pražské tyčky

Muži: 1. Kudlička (ČR) 555, 2. Sobera (Pol.) 555, 3. Balner (ČR) 542.

Ženy: 1. Clarková 453, 2. Rossová (obě USA) 445, 3. Mullinová (Rus.) a Šutejová (Slovin.) 437, 5. Švábíková (ČR) 437.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články