Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Stromšíkovi pomohl k nejrychlejší české stovce neregulérní vítr v zádech

Zdeněk Stromšík se na akademických hrách v Brně stal za pomoci neregulérního větru nejrychlejším českým sprinterem v historii. Ve finále stovky dosáhl času 10,11 sekundy, už v rozběhu se o setinu dostal pod 10,20. Český rekord Jana Veleby za regulérních podmínek má hodnotu 10,23.

V českých tabulkách byl od zavedení elektronického měření dosud jako nejrychlejší čas s nepovolenou podporou větru veden výkon Pavla Masláka 10,22. Tomu před sedmi lety foukalo do zad o síle přes tři metry za sekundu.

Třímetrový vítr pomohl i nyní Stromšíkovi, pravidla povolují maximálně 2,0 m/s. "Jsem rád, že se mi podařilo dvakrát pod 10,20, i když to bylo s nedovolenou podporou větru. Tuším, že takhle rychle ještě žádný Čech neběžel," konstatoval Stromšík.

Je nám líto, video expirovalo.
Po druhém dni Akademických her vede tým Masarykovy univerzity

"Bylo docela těžké se s tím větrem srovnat. Věřím, že jsem schopný za regulérních podmínek běžet na úrovni 10,20. Ideálně bych chtěl nejlepší výkon předvést na mistrovství Evropy," dodal třiadvacetiletý vítkovický sprinter s osobním rekordem 10,29 z loňského roku. Letos už jej vyrovnal a kvalifikoval se tím na berlínské ME.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články