Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ostrava ožije atletikou. Staněk se těší, Svoboda chce jít na rekord

Ostravská atletická hala přivítá ve čtvrtek mezinárodní mítink Czech Indoor Gala. Fanoušci se mohou těšit na nabité startovní pole, chybět nebude třeba koulař Tomáš Staněk či překážkář Petr Svoboda. Oba věří, že předvedou kvalitní výkon. Svobodu těší hlavně to, že se konečně po letech cítí plně zdráv. Třetí ročník akce sledujte ve čtvrtek od 17:00 živě na ČT sport a webu ctsport.cz.

Petr Svoboda
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Náplní tyčkařské soutěže v rámci Czech Indoor Gala bude závod smíšených dvojic. V sektoru se představí pět párů, mezi nimi i Jan Kudlička s Jiřinou Ptáčníkovou, kteří tvoří pár i v soukromém životě. "Měli by dominovat," řekl Svoboda.

Další specialitou mezinárodního mítinku v Ostravě bude souboj koulařů. Staněk a spol. budou mít tři pokusy, do čtvrtých postoupí jen nejlepší čtveřice, do pátých trojice a v závěrečné sérii dostanou šanci už jen dva nejlepší.

"Těchto inovací moc příznivcem nejsem. Ze sprotovního hlediska to soutěž kazí. Jsou to totální nesmysly od lidí, kteří sedí v kanceláři a o atletice toho moc neví," nebral si servítky Staněk.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Pozvánka na halový mítink Czech Indoor Gala

"Musel jsem vynechat dva závody kvůli zranění prsního svalu. Na Ostravu se těším, je to větší mítink, bude tam konkurence," řekl Staněk. Doufá, že soupeře potrápí. "Startovka bude nabitá, snad předvedu kvalitní výkon," dodal.

Chybět nebudou ani klasické disciplíny s českými hvězdami. V dálkařském sektoru se představí Radek Juška. "Těším se, kam dolétne," smál se Svoboda. Do výšky bude skákat Michaela Hrubá a šedesátkou překážek prolétne právě Svoboda. "Na to se těším já," podotkl Staněk.

Tomáš Staněk
zdroj: ČTK/AP/Matthias Schrader

Český rekordman a bronzový medailista z posledního evropského šampionátu v hale má výtečnou formu. Minulý týden v Jablonci nad Nisou si totiž časem 7,51 splnil limit na březnový halový světový šampionát v Birminghamu.

Je to lepší čas než z loňského ME, kde získal bronz. "Je to podmíněné tím, že jsem byl poprvé za sedm let zdravý. Jen o tom to je," řekl Svoboda. Plány prý má doslova obrovské. "Chtěl bych atakovat český rekord, věřím si, jsem zdravý, a to je pro mě největší motivace," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články