Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vadlejch sní o devadesátce: Věřím, že je ve mně ještě něco víc

Jakub Vadlejch má za sebou životní sezonu. Cítí však, že stále ještě nedosáhl vrcholu svých možností. Po návratu ze soustředění na Lanzarote, kde mj. trénoval na horském kole a běhal, si chválí, že jej nestíhají žádné zdravotní problémy.

Jakub Vadlejch
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Na prahu roku 2018 má obrovskou motivaci. Zvlášť když kolem sebe vidí oštěpařské osobnosti, jako je Železný nebo Barbora Špotáková. "To jsou motivace samy o sobě. Pořád věřím, že ve mně je ještě něco víc. Pokud to tělo dovolí, to znamená, že budu zdravý, tak věřím, že to ještě třeba bude lepší," řekl. K devadesátce mu chybí 27 centimetrů. "Je to málo, zároveň hodně moc. Věřím, že to v mých schopnostech je."

Na stříbrném MS v Londýně se zbavil nálepky oštěpaře, který navzdory vysoké výkonnosti v průběhu sezony nedokáže uspět na velkých akcích. "Byl to průlom. A hlavně takové to dokázání si, že jsem na to měl. Asi možná i předtím. Na druhou stranu já říkám, že všechno zlé je pro něco dobré. Prostě jsem měl tuhle cestu a jsem za ni rád," řekl.

Může to být povzbuzení pro mistrovství Evropy 2018, které se koná v Berlíně. Na letošním MS němečtí a čeští oštěpaři obsadili první čtyři místa. "Ta podpora domácích bude obrovská, to věřím. Ale já doufám, že budu čerpat i z toho, z té atmosféry. A těším se na to," komentoval vrchol příští atletické sezony Vadlejch.

Je nám líto, video expirovalo.
Kola i běh. Vadlejch se vrátil z Lanzarote

Do dříve čistě mužské skupiny trenéra Železného přibyly juniorská mistryně Evropy Nikol Tabačková a pětadvacetiletá Irena Šedivá, která se vrátila ze studií v zámoří. "Je to zase něco jiného. Mladá krev. Trenér se snaží holkám hodně předat. Je to zajímavé, je to takový ten svěží vítr, jak se říká," popisoval Vadlejch.

Přes Vánoce bude mít deset dní volna. Hned 3. ledna mu pak začne soustředění v Nymburku. Tam už se bude přecházet ke kvalitnějším tréninkům a tuhle část přípravy považuje za nejbolestivější. "Začínáme těžkou činkou, velké počty opakování, rychlé sprinty, běhání, takže ty svaly jsou pak hodně vytahané a bolavé," poznamenal.

Ve čtvrtek se dozví, jak se umístil v anketě Sportovec roku. Poprvé se dostal mezi nejlepších deset českých sportovců. "Já bych řekl, že pro mě je tohle možná největší úspěch v životě, protože je to napříč sporty. To jsou lidi, kterým jsem vždycky fandil. Koukal jsem na ně v televizi a teď patřím mezi ně. To je beze slov," svěřil se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články