Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Juška bere na univerziádě zlato, Mäki a štafeta čtvrtkařů bronz

Tchaj-pej – Dálkař Radek Juška získal pro Česko na letní univerziádě první zlato. Ve finále skočil 802 centimetrů. Běžkyně Kristiina Mäki přidala bronz na patnáctistovce, podobně úspěšná byla i štafeta čtvrtkařů ve složení Jan Tesař, Lukáš Hodboď, Filip Šnejdr a Vít Müller.

Je nám líto, video expirovalo.
Juška si doskočil pro univerziádní zlato

Juška stejně jako na mistrovství světa nezopakoval v bojích o medaile pokus z kvalifikace, ve které v neděli posunul vlastní český rekord na 831 cm. Na centimetr vyrovnal finálový výkon z Londýna, ale zatímco na MS byl desátý, na univerziádě to stačilo na zlato. Džásira Mohammeda Trikiho z Alžírska porazil o šest centimetrů, třetí skončil Francouz Raihau Maiau.

Mäki předvedla výborný finiš, ještě 150 metrů před cílem byla totiž šestá. Nakonec časem 4:20,65 nestačila jen na vítěznou Srbku Amelu Terzičovou (4:19,18) a stříbrnou Docus Ajokovou z Ugandy (4:19,48). 

"Modlila jsem se, aby se běželo na finiš, protože sil už příliš nezbývalo. Posledních 500 metrů si moc nepamatuji, ale bouřlivá atmosféra mě hnala dopředu a v cíli jsem nemohla uvěřit, že mám medaili," uvedla Mäki, která po univerziádním zlatu ze závodu na 5000 metrů před dvěma lety získala na vrcholné akci studujících sportovců další cenný kov.

Čtvrtkaři skončili třetí navzdory problémům na předávkách. Hodboď při ní upadl, nicméně stihl ještě posunout kolík Šnejdrovi. Ani on nepředal finišmanu Müllerovi úplně hladce, ale Müller třetí příčku uhájil. Vyhráli závodníci Dominikánské republiky (3:04,34) před Američany (3:06,68), Češi doběhli v čase 3:08,14.

Další medaili mohou v úterý přidat baseballisté, které čeká zápas o bronz. V semifinále podlehli Američanům 4:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články