Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Povzbuzená Špotáková: 65 metrů by ze mě mělo vyletět

Praha – Barbora Špotáková se na Odložilově memoriálu třikrát dostala přes hranici 62,50 a se svými výkony tak byla spokojena. Věří, že při technicky vydařeném pokusu jí může oštěp ulétnout za 65 metrů.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Špotáková na Julisce porazila i favorizovanou Bělorusku Taťjanu Chaladovičovou, které se tentokrát nedařilo a skončila až třetí. Vítězný pokus české reprezentantky nebyl náhodný. "Stabilita byla už k 63 metrům. Tak si myslím, že z toho by těch 65, jakmile to dostanu na rameno, mělo okamžitě vyletět. Těším se na další závody, nic mi není, bude líp," řekla.

Při žádném hodu totiž neměla pocit, že by ho trefila. Předpokládala, že oštěp poletí jen k šedesáti metrům. "Ten konec mám trochu pomalejší, tak tam dlouze ťápnu, ujede mi špička od oka a už to nejsem schopná chytit na rameno a trefím to pozdě. Rezervy tam jsou veliké. Je to příslib," popisovala technické nedostatky.

Motivoval ji výkon krajanky Nikoly Ogrodníkové, která si ve druhé sérii vylepšila osobní rekord na 62,24. Znovu se s ní utká o víkendu v Třinci. "Ona bude ve svém kraji, tak tenhle týden se musím snažit znova, nebude to zadarmo," poznamenala Špotáková.

Ředitel mítinku Miroslav Ševčík jí na tiskové konferenci před závodem slíbil 1000 eur za vítězství. "Asi mi moc nevěřil, takže já teď veřejně prohlašuju, že je věnuji na dobročinné účely," řekla Špotáková. Chystá se podpořit děti z dětských domovů a asistenční psy.

Je nám líto, video expirovalo.
Odložilův memoriál byl úspěšný pro Špotákovou i další Čechy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články