Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Na Zlatou tretru míří další olympijští vítězové, o Boltovi se stále jedná

Ostrava - Další dva úřadující olympijští vítězové přibyli do startovní listiny atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava, jejíž 56. ročník se uskuteční ve středu 28. června na Městském stadionu ve Vítkovicích. Divákům se představí oštěpařský šampion z Ria Němec Thomas Röhler a vítěz běhu na 3000 metrů překážek Keňan Conseslus Kipruto. O startu největší očekávané hvězdy mítinku Jamajčana Usaina Bolta se stále jedná.

Pořadatelé zařadili do programu netradiční formát oštěpařské soutěže. Klasický souboj jednotlivců nahradí mezistátní zápas Česko - Německo, ve kterém se vedle Röhlera ukáže vítěz Diamantové ligy Jakub Vadlejch i mistr světa z roku 2013 Vítězslav Veselý.

"Němci se v poslední době opravdu výrazně zlepšili a šli strašně nahoru. Viz Röhler, který předvedl v Dauhá úžasný výkon 93,90 metru. Říkám to delší dobu, ale pro mě je to borec budoucnosti. Může hodit opravdu daleko. Věřím, že může i tady atakovat třeba můj rekord," řekl ředitel mítinku Jan Železný, který je držitelem světového rekordu 98,48 metru a bude kapitánem české reprezentace.

Český tým složil z Vadlejcha, Veselého, zkušeného Petra Frydrycha a loňského objevu Jaroslava Jílka. Kapitán německého výběru, bývalý světový rekordman a olympijský vítěz z roku 1972 Klaus Wolfermann, nasadí kromě Röhlera, Johannese Vettera, Andrease Hofmanna a Larse Hammana.

Vrací se Kirputo, účast Bolta vypadá nadějně

Po čtyřech letech se do programu vrací běh na 3000 metrů překážek a s ním i Keňan Kipruto. "Vytipovali jsme si ho, aby zaběhl co nejrychlejší čas. Bude jediný Keňan v závodu a má útočit na rekord mítinku svého krajana Koecha 8:02,55. Kipruto ještě nikdy nezaběhl pod osm minut, byli bychom velmi rádi, kdyby se mu to povedlo tady," řekl manažer mítinku Alfons Juck.

Boltova účast se podle něj posouvá správným směrem. "Je to ve stejném stádiu jako v letech, kdy tu startoval. Jsme ve spojení a věříme, že jednání budou mít úspěšný závěr," řekl Juck.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články