Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hejnová opět mění trenéra. S Balzerem končí kvůli náročnosti cest do Německa

Praha – Jen půl roku trvala spolupráce Zuzany Hejnové s německým trenérem Falkem Balzerem. Překážkářská mistryně světa se kvůli náročnosti cestování do Německa rozhodla pro další změnu a nově se bude připravovat s Danou Jandovou, s níž spolupracovala už dříve. 

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Vojinovic

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Hejnová pod Falkem Balzerem získala v březnu stříbro na hladké čtvrtce na halovém evropském šampionátu v Bělehradě. Dana Jandová už Hejnovou vedla v době, kdy byla česká hvězda ještě dorostenkou.

"V současné době je pro mě příliš únavné cestovat každých čtrnáct dní do Německa. A než čekat, že se to odrazí na výkonech, než dělat věci napůl, tak raději udělám změnu," uvedla třicetiletá Hejnová.

Úspěšná mládežnická trenérka z Jablonce Jandová dovedla v roce 2003 Hejnovou k dorosteneckému titulu mistryně světa. Poté talentovaná překážkářka odešla do Prahy do skupiny Rychlý holky k Martině Blažkové. S ní se rozešla po olympijském bronzu z Londýna, další čtyři roky ji trénoval Dalibor Kupka.

První start pod otevřeným nebem v sezoně plánuje Hejnová, kterou v závěru přípravy mírně omezovala bolest achilovky, v úterý na Daňkově memoriálu v Turnově. První překážkářskou čtvrtku absolvuje česká rekordmanka příští týden na mítinku Diamantové ligy v Eugene.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články