Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Česká štafeta skončila na Bahamách dvanáctá, představí se ve finále B

Nassau - Štafeta českých čtvrtkařů obsadila na mítinku World Relays na Bahamách v rozbězích dvanácté místo a čeká ji finále B. Kvarteto Michal Desenský, Patrik Šorm, Jan Tesař a Vít Müller dosáhlo času 3:07,58 minuty a porazilo týmy Německa, Kanady a Polska. Japonci závod nedokončili a Dominikánská republika byla diskvalifikována.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká štafeta obsadila 12. místo a čeká ji finále B

Ve třetím rozběhu skončili čeští běžci poslední pátí, za postupem do finále A časem zaostali o dvě a půl sekundy. Českému týmu chybí v Nassau rekordman Pavel Maslák, který je na soustředění v JAR. Osmička finalistů závodu na 4 x 400 metrů si zajistila účast na mistrovství světa v Londýně.

Dalších osm štafet se na srpnový šampionát probojuje na základě dvou výkonů dosažených v kvalifikačním období, což je cílem českých čtvrtkařů. Štafetu na 4 x 100 metrů vyhráli američtí sprinteři s finišmanem Justinem Gatlinem. Olympijští vítězové z Jamajky bez Usaina Bolta ve finále chyběli poté, co jim v rozběhu upadl kolík.

Ve finále chybovali při předávce Kanaďané a Britové. "Je to o provedení, ne o absolutní rychlosti. Na posledních dvaceti metrech jsem si říkal: kde jste kdo?" řekl Gatlin. Pětatřicetiletý olympijský vítěz z Atén a mistr světa z roku 2005 přivedl americkou štafetu do cíle s náskokem 75 setin sekundy před Barbadosem, třetí byla překvapivě Čína.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články