Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Překážkář Svoboda o svého kouče nepřijde

Praha – Kouč Daniel Hejret podle všeho i nadále bude trénovat překážkáře Petra Svobodu. Po březnovém šampionátu se český rekordman v běhu na 110 metrů překážek obával, že z finančních důvodů může jejich spolupráce skončit. Situace se ale vyřešila. Hejret dostal poloviční úvazek v pražském Olympu, kde Svoboda trénuje.

Petr Svoboda
zdroj: AP autor: Marko Drobnjakovic

"Právě v těchto dnech dochází k podpisu smlouvy mezi trenérem a Olympem Centrem sportu. Jsem moc rád, že se k tomu na Olympu postavili takhle. Byla by škoda, kdyby to, co se mnou trenér dokázal, nebylo nijak ohodnoceno," uvedl Svoboda.

Jednání s Olympem se rozpohybovala ve chvíli, kdy Svoboda své obavy po halovém ME zveřejnil. "Chtěl bych tímto i poděkovat celému odboru sportu za to, že mi bylo umožněno vůbec takového trenéra mít a že můžeme na těch zázracích, co jsme spolu dokázali, pracovat i do budoucna," doplnil dvaatřicetiletý překážkář.

Jejich dalším společným cílem je srpnové mistrovství světa v Londýně. Svoboda předpokládá, že se pod Hejretovým vedením bude připravovat i pak. "Já doufám, že naše spolupráce vydrží do konce mé kariéry. Dokonce Danielu Hejretovi věřím natolik, že bych jeho tréninkový plán nikdy nevyměnil," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Bronzové finále Petra Svobody v běhu na 60 m překážek

Pro halového mistra Evropy z roku 2011 měla březnová medaile z Bělehradu hodnotu zlata. Dokázal totiž, že jeho návrat po vleklých zdravotních problémech měl smysl. Teď má díky ní kvalitnější možnosti přípravy. "Medaile z Bělehradu mi zároveň dodala další motivaci, že když se mi něco dýl nedaří, zakousnu se do toho a dřu. Přeju si, aby si sportovci, zejména mladí sportovci, z mých zkušeností něco vzali. Že není nutné se hned vzdávat, ale naopak bojovat," řekl Svoboda.

Většinu přípravy na letní sezonu stráví v Nymburku, kde je kvalitní zázemí pro trénink i regeneraci. Také kvůli tomu, aby mohl případné zdravotní problémy okamžitě řešit s odborníkem. "Momentálně se cítím více než zdravý a všechno je v pořádku," pochvaloval si Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články